Κόσμος|06.07.2021 13:40

Γεωργία: Ομοφοβικές αντιδράσεις και άγρια επεισόδια ματαίωσαν το pride

Newsroom

Την ματαίωση του pride στην Τιφλίδα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα στη Γεωργία. Η παρέλαση, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ματαιώθηκε μετά από συγκρούσεις μεταξύ ομοφοβικών πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή της, με την αστυνομία. Οι διοργανωτές του event, μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook εξήγησαν ότι «δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να διαδηλώσουμε σε δρόμους γεμάτους βίαιους ανθρώπους έτοιμους να επιτεθούν».

Το πρωί της Δευτέρας, εκατοντάδες ομοφοβικοί πολίτες βρέθηκαν κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή του pride. Κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τις διαμαρτυρίες.

T

Οι διοργανωτές του pride υποστηρίζουν ότι και τα γραφεία τους έγιναν στόχος επίθεσης των συγκεντρωμένων. Η ματαίωση του pride είναι ένα μόνο περιστατικό συντηρητισμού στη χώρα. Η πανίσχυρη ορθόδοξη εκκλησία είχε καλέσει σε δημόσια προσευχή κατά του Pride το απόγευμα της Δευτέρας.

T

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενάντια στη διεξαγωγή της παρέλασης είχε ταχθεί και ο ίδιος ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, Ιρακλί Γκαριμπατσβίλι.

T

«Η πραγματοποίηση μίας ονομαζόμενης Gay Pride δεν είναι κάτι λογικό, διότι δημιουργεί απειλή σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών», είπε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι οι πορείες «δεν είναι αποδεκτές για μεγάλο μέρος της γεωργιανής κοινωνίας».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για χρήση μάσκας και τοπικά lockdown

Πελώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς – Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι είπε ο Σύψας για τρόπο μετάδοσης και ενδεχόμενο lockdown

Συντάξεις: Με διπλό τρόπο υπολογισμού οι επικουρικές για τους 30άρηδες – Παραδείγματα

Ισπανία: Σοκ από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 27χρονου – Καταγγελίες για ομοφοβικό έγκλημα

PrideακτιβιστέςαντιδράσειςΓεωργίαδικαιώματαΛΟΑΤΚΙ