Κόσμος|11.07.2021 19:39

Η αγγελία που προκάλεσε αίσθηση: Τουαλέτα και κρεβατοκάμαρα μαζί – Αλλά απαγορεύονται τα κατοικίδια

Newsroom

Μια αγγελία για ένα micro studio στο Βανκούβερ   του Καναδά δημοσιεύθηκε σε αμερικανική ιστοσελίδα και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Το Craigslist ένας ιστότοπος με διαφημίσεις που αφορούν εργασίες, σπίτια, αντικείμενα προς πώληση, αντικείμενα που θέλετε να βρείτε και να αγοράσετε και υπηρεσίες.

Αυτό λοιπόν το micro studio χαρακτηρίζεται από εκείνους που ανήρτησαν την αγγελία ως η ιδανική λύση «για έναν άνθρωπο που είναι αδέσμευτος, δεν χρειάζεται πολύ χώρο, αλλά θέλει να μείνει στο κέντρο και να ενοικιάζει κάτι σε προσιτή τιμή». Όπου «προσιτή τιμή» είναι στα 465 ευρώ, το μήνα. Υπάρχει και η σημείωση πως δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια.

Το περίεργο είναι ότι μέσα σε 15 τετραγωνικά μέτρα, υπάρχει ένα κρεβάτι, μια τουαλέτα (δεν υπάρχει πόρτα που να χωρίζει το χώρο που μπορεί να κοιμηθεί ο ενοικιαστής, από εκείνον όπου μπορεί να ανακουφιστεί) και ανακαινισμένα πατώματα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το Βανκούβερ είναι η έβδομη πιο ακριβή αγορά ενοικίασης σπιτιών στον πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα του 2020. Μπροστά του έχει πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη. Σε νέα έρευνα από το Urban Reform Institute το 2021, το Βανκούβερ είναι η δεύτερη πιο απλησίαστη πόλη, μεταξύ 100 μεγάλων μητροπόλεων. Στο Νο1 είναι το Χονγκ Κονγκ και στο Νο3 το Σίδνεϊ. Η πανδημία εκτόξευσε περαιτέρω τις τιμές των ενοικίων, κατά 20 με 25 τοις εκατό.

Η τιμή στην οποία θα μπορούσε κάποιος να νοικιάσει το micro studio ήταν πάνω από το μισό του μέσου όρου της πόλης (760 ευρώ). Η αγγελία αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση της. Την είχαν ήδη 'φωτογραφίσει' όσοι ήθελαν να θυμίσουν πως ο όρος micro studio στη συγκεκριμένη πόλη αφορά σπίτια που είναι τουλάχιστον 23 τετραγωνικά μέτρα. Στους κανονισμούς που υπάρχουν αναφέρεται και ότι «οι τουαλέτες πρέπει να χωρίζονται από την υπόλοιπη μονάδα, με πόρτα και χώρισμα, ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και να απομονώνονται οι θόρυβοι και οι οσμές».

Πέρυσι, μια αγγελία για ένα διαμέρισμα στο Σίδνεϊ έγινε αντικείμενο σχολιασμού για την εξίσου «ανοιχτόμυαλη» προσέγγισή του. Το μπάνιο του διαμερίσματος αξίας 1.200 δολαρίων το μήνα διέθετε τουαλέτα και ντους που βρίσκονταν στην κουζίνα! Αλλά τουλάχιστον χωρίζονταν από γυαλί!

Όλες οι ειδήσεις

Ηλιούπολη: Βαρύ κατηγορητήριο με 14 κακουργήματα για τον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης

Συναγερμός στις κατασκηνώσεις: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού – Ανάστατοι οι γονείς

Ηλιούπολη - 19χρονη: Από 11 ετών σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της - Την εξέδιδε ο αστυνομικός

Ιταλία - Αγγλία: Νίκη του ποδοσφαίρου όποιος κι αν κερδίσει στον τελικό του Euro

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: 18.000 κρούσματα ημερησίως τον Οκτώβριο αν δεν υπάρχει τείχος ανοσίας τον Σεπτέμβρη

ενοικιάσειςδιαμέρισμαΚαναδάςΒανκούβερ