Κόσμος|08.07.2021 19:30

Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να απομακρύνει την Μελίντα από το ίδρυμά τους το 2023

Newsroom

Για το «τέταρτο παιδί τους», δηλαδή το ίδρυμά τους καλούνται να αποφασίσουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μετά το διαζύγιο τους. Όπως ειδικότερα αναφέρει δημοσίευμα του CNN, εάν τα επόμενα δύο χρόνια δεν καταφέρουν να βρουν ένα τρόπο ώστε να συνεργαστούν, ο Γκέιτς θα αναλάβει την πλήρη επιμέλεια.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν τα βρουν

Ο διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματία, Mark Suzman, σε μήνυμα που απέστειλε προς τους υπαλλήλους του ιδρύματος την Πέμπτη ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι δύο άνθρωποι συμφώνησαν πως εάν μετά από δύο χρόνια, κάποιος από αυτούς, αποφασίσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται, η Μελίντα θα παραιτηθεί από την «θέση της κοινής προεδρίας και διαχείρισης».

Εάν αυτό συμβεί, συμπλήρωσε, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς θα λάβει προσωπικούς πόρους από τον Μπιλ για το «φιλανθρωπικό της έργο» χωριστά από την προικοδότηση του ιδρύματος. Το ίδρυμα σκοπεύει να προσθέσει επιπλέον διαχειριστές εκτός του στενού κύκλου - ένα ακόμα βήμα προς την καλύτερη διαχείρισή του.

Τι προβλεπόταν στην περίπτωση του διαζυγίου

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο Μπιλ και η Μελίντα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους αναφέρθηκαν στη σημασία της δουλειάς που έχει κάνει το ίδρυμά τους, τονίζοντας πως «συνεχίζουν να μοιράζονται την ίδια πίστη σε αυτήν την αποστολή».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, δεν ήταν σαφές πώς θα μοιράζονταν ο έλεγχος του ιδρύματος. Η ανακοίνωση της Τετάρτης ωστόσο, έδειξε ότι εάν δεν μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους, ο συνιδρυτής της Microsoft θα διατηρήσει τον έλεγχο, καθώς ουσιαστικά αγοράζει την θέση της πρώην συζύγου του.

Ο Suzman είπε ότι δεν ήξερε πόσα χρήματα θα λάβει η Μελίντα Γκέιτς στην περίπτωση που συμβεί αυτό. Αλλά οποιοδήποτε ποσό θα ήταν σημαντικό. Ο Suzman επίσης δεσμεύτηκε τότε ότι οι αλλαγές στην ηγεσία και τον τρόπο διαχείρισης θα ανακοινωθούν αυτό το μήνα, με πολλούς να αναμένουν ότι θα αποκαλυφθεί μια νέα σειρά ανεξάρτητων διαχειριστών.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με μάσκες, μετακινήσεις, εστίαση - Στο πορτοκαλί η Νότια Αττική

Πελώνη – Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Πανελλήνιες 2021: Στις 9 Ιουλίου και επίσημα τα αποτελέσματα – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

Νίκαια - Τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας της 6χρονης που σκότωσε το φορτηγό

Μπιλ Γκέιτςίδρυμαδιαζύγιο