Κόσμος|09.07.2021 21:56

Μπάιντεν - Πούτιν: Επικοινώνησαν για τις κυβερνοεπιθέσεις με ransomware

Newsroom

Επικοινωνία είχαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ισχυροί άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τις συνεχιζόμενες κυβερνοεπιθέσεις ransomware τις οποίες πραγματοποιούν εγκληματίες, οι οποίοι εδρεύουν στη Ρωσία και έχουν αντίκτυπο τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει:

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι δύο ηγέτες σχολίασαν την κοινή εργασία των ομάδων τους μετά τη Διάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, η οποία οδήγησε στην ομόφωνη ανανέωση της διασυνοριακής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε επίσης με τον πρόεδρο Πούτιν για τις συνεχιζόμενες κυβερνοεπιθέσεις ransomware από εγκληματίες, οι οποίοι εδρεύουν στη Ρωσία και έχουν αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει δράση η Ρωσία ώστε να εμποδίσει τις ομάδες ransomware που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και τόνισε ότι ο ίδιος δεσμεύεται να συνεχίσει να εμπλέκεται για την αντιμετώπιση της ευρύτερης απειλής που δημιουργεί το ransomware. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούν τους πολίτες τους και την υποδομή τους ενόψει αυτής της συνεχιζόμενης πρόκλησης.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου από την πλευρά της σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει νέες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε αυτές τις επιθέσεις, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να δράσει για να τις σταματήσει.

Η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Μπάιντεν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μπάιντεν και Πούτιν διήρκησε περίπου μία ώρα και επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα εναντίον της αμερικανικής εταιρείας Kaseya, οι διακομιστές της οποίας δεν αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία πριν από την Κυριακή.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων εξετάζουν να μπουν στη λίστα

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική - Χανιά

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο εργάτες γιατί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη

Τροχαίο στη Νίκαια: «Συγχωρώ τον οδηγό», λέει ο τραγικός πατέρας – Δεν μπορεί να γίνει η δωρεά

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Τζο ΜπάιντενΒλαντίμιρ Πούτινκυβερνοεπιθέσεις