Brexit: Συμφωνία Μαδρίτης-Λονδίνου για τα δικαιώματα των πολιτών τους
NewsroomΗ Μαδρίτη ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτρέπει στους Βρετανούς και τους Ισπανούς πολίτες που είναι εγκατεστημένοι αντίστοιχα στην Ισπανία και τη Βρετανία να συνεχίσουν να ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση ενός "σκληρού" Brexit.
Με τη συμφωνία αυτή οι Βρετανοί που ζουν στην Ισπανία και οι Ισπανοί που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους, εξήγησε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ισαμπέλ Θελάα. Υπενθύμισε ότι και στις δύο χώρες θα διεξαχθούν τον Μάιο δημοτικές εκλογές – οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 2 Μαΐου και οι Ισπανοί στις 26, ενώ το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου.
Η διμερής συμφωνία εγκρίθηκε την ίδια ημέρα από το υπουργικό συμβούλιο και πρόκειται να υπογραφεί τη Δευτέρα, από εκπροσώπους των δύο χωρών. Η συμφωνία εντάσσεται στα μέτρα που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση για να εγγυηθεί τα δικαιώματα των Βρετανών στην Ισπανία και αντιστρόφως.
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η ανατροπή με το κατηγορητήριο, όσα κατέγραψε το μηχάνημα στο ιατρείο και η «βροχή» καταγγελιών
- Φοιτητικές εστίες Ιωαννίνων: «Ζούμε μέσα στη μούχλα» - Δύο ώρες ζεστό νερό, φίδια στα χόρτα και απειλή έξωσης για 40 ευρώ
- Σε σοβαρή κατάσταση το δύο εβδομάδων βρέφος με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στα Χανιά - Τι λέει η μητέρα
- Δισεκατομμυριούχος των crypto έδωσε 4 εκατομμύρια για να παντρευτεί διάσημη ηθοποιό - Τώρα ζητά τα χρήματα πίσω