Κόσμος|10.07.2021 21:39

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ έχει παραδώσει δόσεις εμβολίων για το 70% του ενήλικου πληθυσμού

Newsroom

H EE έχει παραδώσει αρκετές δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό, ικανές για να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ακόμη και αυτόν τον μήνα, ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Έχω καλά νέα για τους Ευρωπαίους πολίτες μας. Η ΕΕ τήρησε τον λόγο της. Αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουμε παραδώσει αρκετά εμβόλια στα κράτη μέλη ώστε να είναι σε θέση να εμβολιάσουν πλήρως τουλάχιστον το 70% των ενηλίκων της ΕΕ ακόμα και αυτόν τον μήνα», τόνισε η Ντερ Λάιεν.

«Ο κορονοϊός δεν έχει νικηθεί ακόμη»

Προσέθεσε ότι «μέχρι τις 11 Ιουλίου περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα έχουν διανεμηθεί σε όλες τις περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ παραδίδει. Η εκστρατεία εμβολιασμού μας έχει επιταχυνθεί πολύ από τις αρχές του έτους. Η κοινή μας προσέγγιση είναι επιτυχής. Μόνο μαζί θα βγούμε από αυτήν την κρίση».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «ο κορονοϊός δεν έχει ακόμα νικηθεί. Αλλά είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε περισσότερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων (εμβολίων) κατά των νέων παραλλαγών».

«Τώρα, τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν τα πάντα, για να αυξήσουν τους εμβολιασμούς. Μόνο τότε θα είμαστε ασφαλείς», κατέληξε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στον Βαρνάβα: Έριξε νερό το ρωσικό Beriev-200 και άρχισε να βρέχει σε όλη την περιοχή

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανησυχία για την διασπορά στους νέους – Στα 28,5 ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα

Χαρδαλιάς: 51 φωτιές το Σάββατο - «Ακόμα μια δύσκολη μέρα»

Νέα μέτρα - Διαχωρισμός στην εστίαση: Το τελικό σχέδιο, η εφαρμογή ελέγχου και τα πρόστιμα

Ντουμπάι: Αυτή είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου - Διαθέτει και υποβρύχια πόλη

Ευρωπαϊκή ΈνωσηενήλικοιΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενΚορονοϊόςεμβόλια