Κόσμος|13.07.2021 11:11

Ο πειστικός κύριος Μακρόν: Ρεκόρ ραντεβού εμβολιασμών μετά το διάγγελμα

Newsroom

Έντονα θορυβήθηκαν οι Γάλλοι από τις προειδοποιήσεις του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ότι μπορεί να επιβληθούν περιορισμοί στους πολίτες, σε περίπτωση που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή δεν έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό και είναι αρνητικό.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότεροι από 900.000 Γάλλοι να σπεύσουν και να κλείσουν ραντεβού από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι ο εμβολιασμός προς το παρόν δε θα είναι υποχρεωτικός για το γενικό κοινό, ωστόσο, τόνισε ότι οι περιορισμοί θα επιβληθούν σε αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. Παράλληλα, παρουσίασε και αυστηρά μέτρα για  να αντιμετωπιστεί η αύξηση των νέων μολύνσεων.

Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Ρεκόρ αιτήσεις για εμβολιασμό

Από την πλευρά του ο Στανισλάς Νιόξ-Σατό, ο οποίος ηγείται του Doctolib, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας που χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RMC πως αριθμοί ρεκόρ πολιτών ζητούν να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση του προέδρου.

«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ' ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Νιόξ-Σατό.

Πιστοποιητικό για διασκέδαση – θεάματα - ταξίδια

Ο Μακρόν δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως το υγειονομικό πιστοποιητικό, που απαιτείται για να παρακολουθήσει κανείς εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, θα χρησιμοποιείται πλέον πολύ ευρύτερα, μεταξύ άλλων και για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα χρειάζεται επίσης από τις αρχές Αυγούστου για να επιβιβαστεί κάποιος σε αμαξοστοιχίες μεγάλων αποστάσεων και σε αεροπλάνα, κάτι που αποτελεί περαιτέρω κίνητρο για να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς αρχίζει η περίοδος των θερινών διακοπών.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κυρώσεις και προνόμια - Ανακοινώσεις για διασκέδαση, εστίαση

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη και η τακτική step by step της κυβέρνησης

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης - Το κατηγορητήριο

Ο «σκαραβαίος του Ιωνίδη»: Το αρχαίο ελληνικό αριστούργημα πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη – Ίσως όμως να μην έπρεπε

Εμανουέλ ΜακρόνεμβολιασμόςΓαλλίαεμβόλιο