Κόσμος|13.07.2021 15:33

Η Κωνσταντινούπολη ζητεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Μαρία Ζαχαράκη

Κάλεσμα να κερδίσει η Κωνσταντινούπολη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 απηύθυνε την Τρίτη ο δήμαρχός της Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Ελάτε όλοι μαζί, πλά-πλάι, να κερδίσουμε τους Ολυμπιακούς για την πόλη μας. Εκ μέρους όλου του λαού της Κωνσταντινούπολης, εξ ονόματος της Τουρκίας, θέλουμε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη», είπε.

«Να διασφαλίσουμε ότι η Κωνσταντινούπολη θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη».

Πραγματοποιώντας μια διαδραστική παρουσίαση, συνοδευόμενη από διαφάνειες που προβάλλονταν σε ειδική οθόνη επάνω σε μια τεράστια σκηνή, ο Ιμάμογλου ξεκίνησε την ομιλία του χαιρετώντας όλα τα μέλη της «αθλητικής οικογένειας».

«Ο στόχος μας είναι πολύ απλός και ξεκάθαρος: να φέρουμε σε επαφή τον κάθε Κωνσταντινουπολίτη με το άθλημα. Να διαδοθεί ο αθλητικός πολιτισμός στην Κωνσταντινούπολη και να ξεκινήσει ένα Ολυμπιακό κίνημα».

«Στην αρχαιότητα, συνέχισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, αναφερόμενος στο Βυζάντιο, το οποίο απέφυγε να κατονομάσει, υπήρχε ιππόδρομος χωρητικότητας 100 χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στάδια χωρητικότητας 30-40 χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ανατολία. Με μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, δεν είναι δύσκολο να γίνει η Κωνσταντινούπολη ένα από τα σημαντικά σημεία στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού».

Όλες οι ειδήσεις

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Eμβολιασμός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα

Πανελλήνιες 2021: Aνοδος των βάσεων και πάνω από 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ

Ο «σκαραβαίος του Ιωνίδη»: Το αρχαίο ελληνικό αριστούργημα πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη – Ίσως όμως να μην έπρεπε

ΤουρκίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΚωνσταντινούποληΕκρέμ Ιμάμογλου