Κόσμος|19.07.2021 16:31

EMA: Aξιολογείται η χρήση ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου για ασθενείς COVID-19 με πνευμονία

Newsroom

Την αξιολόγηση αίτησης για χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret, για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, αρχίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από δύο κλινικές μελέτες που εξετάζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Το Kineret, το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ορισμένων φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία φαρμάκων Sobi. Όπως μεταδίδει το Reuters, το συγκεκριμένο φάρμακο μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει την δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή. Ο ΕΜΑ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή του έως τον Οκτώβριο, εφόσον δεν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες.

ΕΜΑ: Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών του κορoνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ΕΜΑ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορoνοϊού, προκειμένου να υπάρξει προστασία από την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

Όλες οι ειδήσεις

Τόλης Βοσκόπουλος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ - Ανησυχία για τη διασπορά στη χώρα

Φολέγανδρος: Γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από τα βράχια

Πελώνη: Προειδοποίηση για νέα μίνι lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου

Εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών: Τι είπε ο Μητσοτάκης

Καιρός: Η ψυχρή Λίμνη φέρνει καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

EMAΕυρωπαϊκός Οργανισμός ΦαρμάκωνφάρμακοπνευμονίαΚορονοϊός