Κόσμος|27.07.2021 15:50

Καναδάς: Η εφαρμογή που «τσεκάρει» αν η γάτα σας είναι χαρούμενη ή αν πονάει

Newsroom

Οι ιδιοκτήτες γάτων στους οποίους αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες του κατοικίδιου τους με το κινητό τους έχουν πλέον μια νέα δικαιολογία για να το κάνουν: μπορεί αυτό να βοηθάει και την ίδια τη γάτα. Μια τεχνολογική εταιρεία για την υγεία των ζώων στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα, η Sylvester.ai, κατασκεύασε μια εφαρμογή, την Tably, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να ενημερώσει αν η γάτα πονάει.

Η εφαρμογή ελέγχει τη θέση των αυτιών και του κεφαλιού της γάτας, αν κλείνει τα μάτια της, αν έχει ένταση στη μύτη της και αν κουνάει τα μουστάκια της για να διαγνώσει αν το ζώο πονάει.

Ένα «δώρο» για τους κτηνιάτρους

Μια έρευνα του 2019, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports, διαπίστωσε ότι η αποκαλούμενη «κλίμακα με γκριμάτσες των αιλουροειδών» (ή αλλιώς FGS) αποτελεί ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο για την αξιολόγηση του έντονου πόνου στις γάτες.

Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους νέους κτηνιάτρους, λέει η δρ. Λιζ Ρέλε την κλινικής Wild Rose Cat στο Κάλγκαρι, όπου οι κατασκευαστές δοκίμασαν τον αλγόριθμο.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτια στη Σταμάτα Αττικής – Επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τέλος η συνεργασία της ΕΡΤ με τον Καρμοίρη μετά το σχόλιό του για τα «σχιστά μάτια»

Καιρός: Γιατί θα είναι ακραίο το κύμα καύσωνα – Η εξήγηση του meteo

Έμμεσο άδειασμα Νικολαΐδη σε Ελεφάντη: «Συγχαρητήρια στους αθλητές που αποκλείστηκαν»

εφαρμογήγάταΚαναδάςγάτες