Κόσμος|29.07.2021 23:53

Η Μεσόγειος καίγεται: 3 νεκροί στην Αττάλεια - Συνοικίες μετατρέπονται σε στάχτη

Μαρία Ζαχαράκη

Η Μεσόγειος παλεύει με τις πυρκαγιές. Η φωτιά, που ξέσπασε σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην περιοχή Μαναβγκάτ της Αττάλειας της Τουρκίας, εξαπλώθηκε σε οικισμούς και γεωργικές περιοχές με τη βοήθεια του ανέμου. Οι κάτοικοι λένε ότι οι φλόγες έφταναν τα επτά και τα οκτώ μέτρα ύψος.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 21 ώρες. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η φωτιά στην περιοχή Μαναβγκάτ της Αττάλειας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι της Τετάρτης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία δασικής περιοχής για άγνωστο λόγο, αλλά επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του ανέμου. 18 χωριά και συνοικίες εκκενώθηκαν, ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Φωτιά και στη Μούγλα

Οι πυρκαγιές στα Άδανα,, Μερσίνα και Οσμάνιγε συνεχίζονται, ενώ μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι στην περιοχή Μούγλα της Μαρμαρίδας, η οποία εξαπλώθηκε μέσα σε 5 λεπτά.

Οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν αμέσως τα σπίτια τους. 2 ξενοδοχεία και 4 βίλες εκκενώθηκαν από την αστυνομία προληπτικά. Κάποιοι παραθεριστές που διέμεναν στα γύρω ξενοδοχεία πήραν τις βαλίτσες τους και έφυγαν οικειοθελώς. Εν τω μεταξύ, 6 άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε τη δασική πυρκαγιά στη Μαρμαρίδα με 30 εναέριους ψεκαστήρες, 5 ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο». Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρέχει επίσης υποστήριξη για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στη Μούγλα.

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

ΤουρκίαΑττάλειαφωτιά