Κόσμος|02.08.2021 23:14

Το Λουτρό του Διαβόλου: Η απόκοσμη λίμνη που φωλιάζει στη Νέα Ζηλανδία

Newsroom

Η ηφαιστειογενής περιοχή Wai-O-Tapu της Νέας Ζηλανδίας δεν έχει έλλειψη από ενδιαφέροντα φυσικά θαύματα, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι το Devil's Bath, μια καταπράσινη λίμνη γεμάτη με βρωμόνερο γεμάτο θειάφι.

Το Devil's Bath παίρνει το χρώμα του από έναν συνδυασμό αερίων υδρόθειου και σιδηρούχων αλάτων. Η απόχρωση και η ένταση της πράσινης λάσπης εξαρτάται από την κλίση των ακτίνων του ήλιου και την ποσότητα των ορυκτών που υπάρχουν στο νερό κάθε στιγμή, αλλά δεν υπάρχει μέρα που το πράσινο σώμα νερού να μην φαίνεται παράξενο σε σχέση με αυτό που θα περιμένατε να μοιάζει μια λίμνη. Και έπειτα υπάρχει και η μυρωδιά αυτού του γοητευτικού αξιοθέατου, η οποία περιγράφεται καλύτερα ως μισή αποχέτευση, μισή σάπιο αυγό. Οπότε ναι, το Λουτρό του Διαβόλου ακούγεται σαν ένα κατάλληλο όνομα.

Το Λουτρό του Διαβόλου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, ενός γεωθερμικού συγκροτήματος έκτασης περίπου 11 τετραγωνικών μιλίων. Διαθέτει μάλιστα μια γενναιόδωρη πλατφόρμα θέασης που επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν το μοναδικό της χρώμα και να απολαύσουν τη «γοητευτική» μυρωδιά της.

Εκτός από τη γωνία υπό την οποία οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν το νερό, τα άλλα πράγματα που επηρεάζουν τον χρωματισμό αυτής της παράξενης λίμνης είναι η συγκέντρωση σιδήρου, η οποία δίνει στην πισίνα ένα έντονο πράσινο χρώμα, και η συγκέντρωση θείου, η οποία της δίνει μια ανοιχτοπράσινη, σχεδόν κίτρινη όψη.

Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, το Λουτρό του Διαβόλου δεν είναι ασφαλές για κολύμπι. Στην πραγματικότητα, το νερό με το χρώμα του ασβέστη είναι προφανώς αρκετά όξινο ώστε να ξεφλουδίσει το δέρμα ενός ατόμου, κάτι που δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο.

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για σχολεία μειονότητας στη Δυτική Θράκη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με τρεις άκυρες έγραψε ιστορία η πρώτη διεμφυλική αρσιβαρίστρια

Καύσωνας: Θερμοκρασία - ρεκόρ με 46,3 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση για την Τρίτη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η συγκινητική στιγμή της απονομής στον Μίλτο Τεντόγλου

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και τρίτη δόση

λίμνηΝέα Ζηλανδία