Διπλωματικό θρίλερ: Οι Κινέζοι θα εκτελέσουν Καναδό για εμπόριο ναρκωτικών
NewsroomΗ θανατική ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε Καναδό που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών, τον Ρόμπερτ Λόιντ Σέλενμπεργκ, επικυρώθηκε σήμερα από κινεζικό εφετείο, με φόντο τη συνεχιζόμενη διπλωματική κρίση μεταξύ του Πεκίνου και της Οτάβα.
Η απόφαση αυτή καταγράφεται ενώ αναμένεται, πιθανόν ήδη την Τετάρτη, η απαγγελία της ετυμηγορίας κινεζικού δικαστηρίου για τον καναδό υπήκοο Μάικλ Σπέιβορ, που κατηγορείται για κατασκοπεία. Η σύλληψή του στην Κίνα, λίγο καιρό έπειτα από τη σύλληψη στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας των τηλεπικοινωνιών Huawei, έβαλε φωτιά στις διμερείς σχέσεις.
Ο πρεσβευτής του Καναδά στο Πεκίνο, ο Ντόμινικ Μπάρτον, τόνισε μετά την απαγγελία της απόφασης του εφετείου ότι την καταδικάζει και κάλεσε να επιδειχθεί επιείκεια. Αποκάλεσε αυθαίρετο τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η θανατική ποινή από την κινεζική δικαιοσύνη.
Ο κ. Μπάρτον υποστήριξε ακόμη πως η σημερινή απόφαση του κινεζικού εφετείου «δεν αποτελεί σύμπτωση», καθώς η υπόθεση της Μενγκ Ουάνγκζου, της οικονομικής διευθύντριας της Χουάγουεϊ, έχει φθάσει παράλληλα σε κρίσιμο σημείο στον Καναδά.
Φωτιά Εύβοια: Ακόμη μια νύχτα αγωνίας – Διαρκείς αναζωπυρώσεις
Φωτιά: Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Φωτιά Αρκαδία: Μεγάλο το πύρινο μέτωπο – Πέρασε μέσα από οικισμούς
- Ο Τραμπ, ο εμφύλιος στο κίνημα MAGA για τον πόλεμο στο Ιράν και η σιωπή των influencers
- «Η αίθουσα στη δίκη των Τεμπών είναι πιο μικρή και από αυτή για τα βίντεο - Συνεχίζεται το πραξικόπημα»
- Οι εικόνες ντροπής στην αίθουσα της δίκης των Τεμπών, το άδειασμα του Καιρίδη στα γαλάζια θύματα των υποκλοπών και η συμμαχία Φάμελλου με τους ταξιτζήδες
- Επιχείρηση «γαλάζιας» συσπείρωσης σε εξέλιξη - Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στη Βόρεια Ελλάδα