Κόσμος|25.08.2021 14:51

Η Greta Thunberg επικρίνει και πάλι τον Joe Biden για την κλιματική κρίση

Newsroom

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg) επικρίνει για άλλη μια φορά την προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το περιβάλλον εξέφρασε την απογοήτευσή της κατά την εμφάνισή της στο «The Mehdi Hasan Show». Την προηγούμενη φορά που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, η Τούνμπεργκ έγινε viral επειδή κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ότι αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση ως πολιτικό θέμα και όχι ως έκτακτη ανάγκη.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η γνώμη της έχει αλλάξει, λόγω του νέου δικομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές στις ΗΠΑ, η 18χρονη απάντησε: «Δυστυχώς, όχι. Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Αυτό επιβεβαίωσε απλά ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να δράσει τόσο σοβαρά όσο χρειαζόμαστε, δυστυχώς. Αυτό όμως το περίμενα ».

Διαβάστε επίσηςGreta Thunberg: Στο 1ο τεύχος της Vogue Σκανδιναβίας - Το παίζουν όλοι «πράσινοι»

Όταν ρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι φταίει για τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση, η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνέχισε: «Το φταίξιμο, φυσικά, είναι στους ανθρώπους που είναι σε θέσεις ευθύνης, αλλά και στο ίδιο το σύστημα». «Φυσικά θα χρειαστούμε άτομα που πιέζουν για αλλαγή, αλλά αυτός δεν είναι ο πυρήνας αυτής της κρίσης» πρόσθεσε.

T

«Υπάρχουν κάποιοι σε ηγετικές θέσεις που έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν» τόνισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο το 2018 με τις διαμαρτυρίες της για την κλιματική αλλαγή έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο.

Όλες οι ειδήσεις

Tom Cruise: Προσγειώθηκε με ελικόπτερο στον κήπο οικογένειας στη Βρετανία

Μήνυση στους Nirvana για παιδική πορνογραφία από το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind

La Casa De Papel: Αυτοί είναι οι νέοι χαρακτήρες του 5ου κύκλου της σειράς

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Η συνέντευξη που δεν παίχτηκε ποτέ και οι Άγριες Μέλισσες

Γκρέτα Τούνμπεργκκλιματική αλλαγήΤζο Μπάιντενκλιματική κρίση