Κόσμος|06.09.2021 19:36

Τουρκία: Ερντογάν κατά Ακσενέρ με «όπλα» Βυζάντιο και άλωση Κωνσταντινούπολης

Μαρία Ζαχαράκη

Σε ομιλία που πραγματοποίησε το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση του ΑΚP στη Ριζούντα, επιτέθηκε κατά της Μεράλ Ακσενέρ, αντλώντας «όπλα» από το Βυζάντιο και την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Ενώ κάποιοι τρέχουν πίσω από νέα σενάρια, προβαίνουν σε νέες κακοήθειες τύπου Βυζαντίου, εμείς υποστηρίζουμε την αδελφοσύνη, την ενότητα και την αλληλεγγύη 84 εκατομμυρίων. Λέει η κυρία Μεράλ (Ακσενέρ) πως κατέκτησε το Βυζάντιο. Ποιος; Ο τωρινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Εμείς είδαμε να γράφεται στους τοίχους της Κωνσταντινούπολης ότι «η τυραννία ξεκίνησε το 1453». Eσύ κυρία Meral πως τους υποστηρίζεις; Πως συμμερίζεσαι αυτή την άποψη; Πως είναι να είσαι με αυτούς που μετέτρεψαν τα γεγονότα του Βυζαντίου και χρησιμοποιούν τη φράση «η τυραννία ξεκίνησε το 1453»; Στον απέναντι τοίχο από το παλάτι  του Ντολμάμπαχτσέ, που χρησιμοποιώ ως γραφείο μου, οι υποστηρικτές του Γκεζί έγραψαν ότι «η τυραννία ξεκίνησε το 1453». Eάν κυρία Μεράλ είσαι με τους υποστηρικτές του Γκεζί, πήγαινε μαζί τους τότε, εάν θέλεις.

(Προς τους νέους) Έχουμε επιλέξει καλά το δρόμο μας και δεν είναι ίδιος με τον δικό τους. Ή θα πάρω το Βυζάντιο ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αυτό είναι το δικό μας πιστεύω, όχι το δικό τους. Το αποδείξαμε με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας. Αυτοί, αντίθετα, πολέμησαν προκειμένου να παραμείνει κλειστή η Αγία Σοφία και δόξα τω Θεώ οι προσπάθειές μας είχαν αποτέλεσμα».

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο: Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου

Μίκης Θεοδωράκης - Λαϊκό προσκύνημα: Συγκίνηση και δέος για τον μεγάλο συνθέτη

Καρδίτσα: Ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Mad Clip κηδεία: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ

Μεράλ Ακσενέρ/τουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν