Κόσμος|09.09.2021 15:46

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρουσιάζει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Newsroom

Το νέο πλάνο της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς, όπως δείχνουν οι αριθμοί, παρά τη διαθεσιμότητα των εμβολίων η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα δεν έχει περιοριστεί. Όπως αναφέρει η Washington Post, αναμένεται να είναι μια σημαντική ομιλία σε ένα σημείο καμπής για τις ΗΠΑ, καθώς οι ελπίδες ότι οι εμβολιασμοί θα ανακούφιζαν την πίεση στα νοσοκομεία και θα επέτρεπαν περισσότερες κοινωνικές ελευθερίες φαίνεται να εξανεμίζονται από την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάιντεν σχεδιάζει να ζητήσει τη διεξαγωγή παγκόσμιας συνόδου κορυφής, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα τον Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και η ενίσχυση της παροχής εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Η ομιλία θα επικεντρωθεί σε 6 τομείς

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο οποπίος μίλησε στο Reuters, στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί σε έξι τομείς, στους οποίους θα περιλαμβάνονται:

  • νέα σχέδια για να πειστούν περισσότεροι άνθρωποι να εμβολιαστούν 
  • επιπλέον προστασία από τον ιό όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί 
  • να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά σε κάθε περίπτωση
  • αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων και της χρήσης μάσκας
  • προστασία της οικονομικής ανάκαμψης από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού
  • βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από την ασθένεια,

«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, θα θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, θα επιστρέψει τους ανθρώπους στην κανονική ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε και είμαστε ακόμα σε πόλεμο με τον ιό».

Αυξάνεται η πίεση στον Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή, η πίεση προς τον πρόεδρο Μπάιντεν αυξάνεται καθώς οι προοπτικές της δημόσιας υγείας επιδεινώνονται. Ο επταήμερος μέσος όρος των θανάτων από τον κοροναϊό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 1.524 από την Τετάρτη, σε σύγκριση με 509 πριν από ένα μήνα, εν μέσω μιας μη ικανοποιητικής πρόσληψης εμβολίων σε πολλές πολιτείες και αντιπαραθέσεων σχετικά με τη μάσκα και τις εντολές εμβολίων. 

Μόλις το 53% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC. Η ασθένεια έχει σκοτώσει περισσότερους από 649.000 Αμερικανούς.

Όλες οι ειδήσεις

Ύστατο χαίρε στον Οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη - Καθ' οδόν για τον Γαλατά η σορός του

Εμβολιασμοί: Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας - Πέτσας: Τεράστιο θέμα στην αστυνομία

Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από Δευτέρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ράλι Ακρόπολις: Το «ράλι των Θεών»... μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα

ΗΠΑΤζο Μπάιντενμετάλλαξη ΔέλταΚορονοϊός