Κόσμος|30.09.2021 10:44

Λευκορωσία: Θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών σε αστυνομική επιχείρηση – Συγκλονιστικό βίντεο

Newsroom

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας και το οποίο παρουσιάζει την αιματηρή κατάληξη που είχε μια επιχείρηση της αστυνομίας στη χώρα για τη σύλληψη του 31χρονου τον οποίο χαρακτήριζαν ως «τρομοκράτη».

Τι δείχνει το βίντεο

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός και ο 31χρονος Αντρέι Ζέλτσερ ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία. 

Σε δήλωσή της η KGB δεν προσδιόρισε τον άνδρα με το όνομα του ή το επάγγελμά του, αλλά τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη» - όρο που χρησιμοποιεί συχνά για να περιγράψει τους διαδηλωτές και εκείνους που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του αυταρχικού προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε -χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του- από ανεξάρτητη πηγή φαίνεται η στιγμή της θανατηφόρας ανταλλαγής πυρών.

Σε αυτό ξεχωρίζουν οι αστυνομικοί να επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα στο οποίο βρίσκεται ταμπουρωμένος ο 31χρονος, ο οποίος κρατάει στα χέρια του μια καραμπίνα. Όταν οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα ο 31χρονος φαίνεται να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό με τους συναδέλφους του να απαντούν στα πυρά και να σκοτώνουν τον άνδρα που ήθελα να συλλάβουν.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Φουντώνει στη Βόρεια Ελλάδα η πανδημία - Ώρα αποφάσεων για την κυβέρνηση

Επίθεση με βιτριόλι: Στο βήμα του μάρτυρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Κορονοϊός – Βόρεια Ελλάδα: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για συνεργασία «εξπρές» με ιδιωτικές κλινικές

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κλοιός γύρω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Στόχος να αποφευχθούν νέα έκτροπα

βίντεοτρομοκράτηςΛευκορωσίααστυνομία