Κόσμος|04.10.2021 12:26

Πέθανε ο «πραγματικός Ταρζάν» - Είχε ζήσει για 40 χρόνια στη ζούγκλα

Newsroom

Ο Χο Βαν Λανγκ, ένας άνδρας από το Βιετνάμ τον οποίο αποκαλούσαν ο “πραγματικός Ταρζάν” έχοντας ζήσει στη ζούγκλα για 40 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 52 ετών. Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του ήπατος, 8 χρόνια αφότου επέστρεψε στον πολιτισμό.

Ο Λανγκ, ένας από τα αδέρφια του και ο πατέρας τους εγκατέλειψαν τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το 1972, αφότου η μητέρα του και δύο από τα αδέρφια του σκοτώθηκαν από βόμβα των ΗΠΑ.

Πατέρας και γιοι, ζούσαν στη ζούγκλα. Έτρωγαν μέλι, φρούτα και ζώα του δάσους, ενώ έχτιζαν καταφύγια για να προστατευτούν. Όταν βγήκαν από τη ζούγκλα για να ζητήσουν βοήθεια για την επιδείνωση της υγείας του Θαν το 2013, πίστευαν ότι ο πόλεμος εξακολουθούσε να μαίνεται. Η υγεία του Θαν άρχισε να επιδεινώνεται το 2013 και ο Λανγκ και ο μεγαλύτερος αδελφός του Χο Βαν Τρι, αποφάσισαν να τον πάνε πίσω στον πολιτισμό. Ο Θαν πέθανε από άγνωστη αιτία το 2017. Οι τρεις άνδρες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Tay Tra της επαρχίας Quang Ngai.

Παρά το γεγονός ότι υποστήριζε ότι «προσαρμόζεται καλά στη νέα του ζωή», από το 2013 ο οργανισμός του πάλευε με βακτήρια. Τώρα, πολλοί εκτιμούν ότι ο πολιτισμένος κόσμος ευθύνεται για τον θάνατό του.

T

Ο φίλος του φωτογράφος Alvaro Cerezo είπε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής του, με επεξεργασμένα τρόφιμα και περιστασιακή χρήση αλκοόλ, μπορεί να τον επηρέασε.

«Είμαι τόσο λυπημένος που τον έβλεπα να πεθαίνει, αλλά για μένα είναι επίσης μια απελευθέρωση γιατί ξέρω ότι υπέφερε τους τελευταίους μήνες», είπε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Λανγκ δεν είχε ιδέα ότι υπήρχαν γυναίκες μετά από τη μακρά απομόνωσή του στην έρημο της ζούγκλας. Όπως είπε ο Cerezo , που γνώρισε την οικογένεια το 2015, «Πάντα το έσκαγαν όταν έβλεπαν ανθρώπους από απόσταση».

T

Δεν ήξερε τι είναι γυναίκα

Όταν ρωτήθηκε αν ήξερε τι είναι γυναίκα, ο Λανγκ είπε ότι ο πατέρας του δεν του το είχε εξηγήσει ποτέ, αλλά έκτοτε τις έχει δει στο χωριό. «Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι σήμερα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, δεν γνωρίζει ακόμα την ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Cerezo , σύμφωνα με το news.com.au.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Λανγκ δεν είχε ποτέ την ελάχιστη σεξουαλική επιθυμία και το αναπαραγωγικό του ένστικτο δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμία από τις πολλές πτυχές του».

Όλες οι ειδήσεις

Άγνωστος Στρατιώτης: Το προφίλ του 58χρονου που έφτασε με αγροτικό στο μνημείο – Τι βρέθηκε στο όχημά του

Κορονοϊός: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, σε «σημείο κανονικότητας» - Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική συγκέντρωση

28η Οκτωβρίου - Βορίδης: Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με τη συμμετοχή όλων 

ΤαρζάνΒιετνάμζούγκλα