Κόσμος|10.10.2021 08:46

ΗΠΑ: Αντιεμβολιαστές φώναζαν σε παιδιά και γονείς έξω από σχολείο - «Η μάσκα είναι βιασμός»

Newsroom

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν μπροστά σε δημοτικό σχολείο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μπέβερλι Χιλς με αντιεμβολιαστές διαδηλωτές να φωνάζουν στους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, αποκαλώντας τους ακόμα και «βιαστές» επειδή τα παιδιά τους φορούσαν μάσκα για τον κορονοϊό. Τα παιδιά έμοιαζαν τρομοκρατημένα από την κατάσταση, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβαινε γύρω τους ενώ ορισμένα έκλειναν τα αυτιά τους.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο CNN μία διαδηλωτής φώναζε σε μητέρα που απλά πήγαινε το παιδί της στο σχολείο κρατώντας το από το χέρι. «Θα τραυματιστεί αν του βάλετε τη μάσκα και δεν τον αφήσετε να αναπνεύσει», με την μητέρα να απαντά: «Αυτή είναι η επιλογή μου, Καλύτερα να σεβαστείτε την επιλογή μου» την ώρα που ο γιος της κάλυπτε τα αυτιά του.

Στα ίδια πλάνα ένας διαδηλωτής ακούγεται να φωνάζει: «Η μάσκα είναι κακοποίηση παιδιών», ενώ ένας άλλος: «πρέπει να επιλέγετε τι μπαίνει στο πρόσωπο και στο σώμα των παιδιών σας. Αυτό είναι βιασμός, είναι βιασμός». 

Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μόλις ο Οργανισμός Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών FDA δώσει την πλήρη έγκριση στα εμβόλια για παιδιά, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον μήνα.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Αθηνά – Βόρεια Εύβοια: Σάρωσαν τα πάντα οι πλημμύρες – Δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN: Δραματική κατάσταση

Κακοκαιρία Αθηνά: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή με βροχές, καταιγίδες & χαλάζι – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Σπήλιος Λιβανός στο ethnos.gr: Τα 22 δισ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα και οι κυβερνητικές προτεραιότητες

Παύλος Χρηστίδης στο ethnos.gr: Οι πολίτες διψούν για μια ισχυρή παρουσία του δικού μας χώρου

Νέα μέτρα: Πρώτο βράδυ χωρίς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους – Φωτογραφίες

ΚορονοϊόςσχολείοαντιεμβολιαστέςΗΠΑεμβόλιο