Τουρκία: Κουκούλα στο κεφάλι Αμερικανών ναυτών έβαλαν εθνικιστές στην Κωνσταντινούπολη
NewsroomΌταν το πολεμικό πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με το όνομα «USS Mount Whitney» αγκυροβόλησε στο λιμάνι Σαράιμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, η Ένωση Νέων της Τουρκίας ανακοίνωσε περιχαρής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έβαλε κουκούλες στα κεφάλια των Αμερικανών στρατιωτών και δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο. Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη για τρεις ημέρες, θα καταπλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα για άσκηση.
Της Μαρίας Ζαχαράκη
Η ανάρτηση στο Twitter
«Βάλαμε κουκούλες στα κεφάλια των Αμερικανών στρατιωτών στο Σαράιμπουρνού!» αναφέρουν στο twitter.
«Φορέσαμε κουκούλες στα κεφάλια των Αμερικανών στρατιωτών στο Σαράιμπουρνού!» έγραψαν περιχαρείς στο twitter, ενώ στα γεμάτα μίσος μηνύματα «δικαιολογούν» ως εξής την ενέργειά τους:
«ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΜΑΣ για άλλη μια φορά στους δολοφόνους των καταπιεσμένων εθνών, στις ηττημένες ΗΠΑ, σε όσους καταστρώνουν σχέδια χάους, στους υπεργολάβους της FETO και του PKK και σε εκείνους που θέλουν να εγκαθιδρύσουν βάσεις για να πολιορκήσουν την Τουρκία», κάνοντας μία έμμεση αναφορά στη στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
Το πλοίο, το οποίο θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη για τρεις ημέρες, θα καταπλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα για άσκηση, ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε μία στιγμή που οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται έντονα.
- «Εξελικτικό σκάνδαλο»: Αυτό το είδος ψαριού επιβιώνει για 100.000 χρόνια χωρίς αρσενικά - Πώς γίνεται
- Νέοι μπελάδες για τον Diddy: Ποινική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ - 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης
- Εικόνες τρόμου από το ιρανικό χτύπημα στο Κουβέιτ: Σκηνές απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο - «Πλήγματα αυτοάμυνας» λέει η Τεχεράνη