Κόσμος|02.11.2021 22:17
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τη χρήση ξένου συναλλάγματος
NewsroomΟι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, την πλήρη απαγόρευση χρήσης ξένου συναλλάγματος στο Αφγανιστάν.
Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν
«Η οικονομική κατάσταση και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας απαιτούν από όλους τους Αφγανούς να χρησιμοποιούν το αφγανικό νόμισμα σε κάθε τους εμπορική συναλλαγή», ανέφερε η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά τη χώρα σε ανακοίνωση που μοίρασε σε δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Η χρήση αμερικανικών δολαρίων είναι ευρέως διαδεδομένη στο Αφγανιστάν, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές κάτοικοι χρησιμοποιούν νομίσματα γειτονικών χωρών, όπως το πακιστανικό, για τις εμπορικές τους συναλλαγές.
Διαβάστε ακόμη
- «Κανένα πρόβλημα»: Ο Σάντσεθ δεν... ιδρώνει με το «ιδεολογικό τρολάρισμα» του Τραμπ για το ΝΑΤΟ
- Παυλίδης στο ethnos.gr για τον σεισμό στο Λασίθι: «Εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία - Κατά πάσα πιθανότητα μικρό το ρήγμα»
- Αυξήθηκαν σε 251 οι «απάτητες παραλίες» - Πίνακες με τις περιοχές που απαγορεύονται καντίνες και ξαπλώστρες
- «Πρησμένος σαν μπαλόνι»: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και σοκαριστικό βίντεο για τον νεκρό Μαραντόνα