Κόσμος|09.11.2021 16:43

ΗΠΑ: Ζευγάρι μηνύει κλινική γονιμότητας γιατί τούς εμφύτευσαν λάθος έμβρυο

Newsroom

Μήνυσε κατά κλινικής γονιμότητας κατέθεσε ζευγάρι στην Καλιφόρνια, καθώς, κατά τη διάρκεια εξωσωματικής, τούς εμφυτεύθηκε από λάθος έμβρυο άλλου ζευγαριού.

Όταν οι Δάφνη και Αλεξάντερ Καρντινάλε, τον Σεπτέμβριο του 2019, είδαν το μωρό που είχαν μόλις γεννήσει, τούς έκανε εντύπωση ότι δεν τούς έμοιαζε καθόλου. Χρειάστηκε ένα τεστ DNA και τρεις μήνες γεμάτοι αβεβαιότητα για να ανακαλύψουν ότι πράγματι, το νεογέννητο κοριτσάκι δεν ήταν δικό τους. Αντ’ αυτού, το δικό τους παιδί, είχε γεννήσει άλλο ζευγάρι.

Τα χρώματα του μωρού ήταν πολύ πιο σκούρα και από της μητέρας και από του συζύγου της, γεγονός που τής κίνησε τις υποψίες. Ωστόσο, το περιβάλλον της γυναίκας επιχείρησε να την κατευνάσει, και το ζευγάρι αποφάσισε να δείξει εμπιστοσύνη στην διαδικασία της εξωσωματικής. Μήνες αργότερα, η γυναίκα ανακάλυψε ότι γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού καθώς και ότι, μία άλλη γυναίκα, είχε γεννήσει το δικό της. 

Μήνυση στην κλινική

«Πλημμύρισα από αισθήματα φόβου, προδοσίας, θυμού και στεναχώριας», ανέφερε η Δάφνη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον σύζυγό της, κατά την οποία και ανακοίνωσε ότι κατέθεσαν μήνυση στην κλινική.

«Στερήθηκα τη δυνατότητα να κυοφορήσω το παιδί μου. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το μεγαλώσω και να δεθώ μαζί του κατά την εγκυμοσύνη, να νιώσω τις κλωτσιές του», δήλωσε.

Το ζευγάρι ζητά αποζημίωση από την κλινική για κακή άσκηση ιατρικής, παραβίαση συμβολαίου, αμέλεια και απάτη. Από την κλινική, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες δεν έχουν δοθεί απαντήσεις ωστόσο, σύμφωνα με τη δικηγόρο που εκπροσωπεί από κοινού τα δύο ζευγάρια, μήνυση πρόκειται να καταθέσει και το δεύτερο ζευγάρι, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

έμβρυοΗΠΑζευγάριεξωσωματική γονιμοποίηση