Κόσμος|10.11.2021 20:13

Λευκορωσία: Έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για μεταναστευτική κρίση

Newsroom

Περίπου 2.000 μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας και να εισέλθουν στην πολωνική επικράτεια με στόχο τους, να καταφέρουν να φτάσουν στη Γερμανία και να ζητήσουν άσυλο ενώ η Βαρσοβία αρνείται να επιτρέψει την είσοδό τους στη χώρα.

Τα σύνορα φυλούν περίπου 15.000 στρατιώτες ενώ μετανάστες ζητούν βοήθεια, λέγοντας ότι τους έχει τελειώσει το φαγητό και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η μεταναστευτική κρίση κορυφώνεται, ανοίγοντας νέο κύκλο επιθετικών δηλώσεων και απειλών με τη Βαρσοβία να ασφυκτιά, μην μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση στα σύνορά της, ο πρωθυπουργός επιτίθεται κατά μέτωπο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο θεωρεί «εγκέφαλο» πίσω από το κύμα μεταναστών.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, η Εσθονία, η Γαλλία και η Ιρλανδία ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας και η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές κι ενώ η ένταση δεν αποκλιμακώνεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, την οποία στηρίζει η Ρωσία.

ΠολωνίαΒλαντίμιρ ΠούτινΣυμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΛευκορωσίαμετανάστες