Κόσμος|12.11.2021 10:32

Κωνσταντινούπολη: Σκότωσε γυναίκα με σπαθί σαμουράι στη μέση του δρόμου

Newsroom

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την Κωνσταντινούπολη όπου μια γυναίκα 28 ετών έπεσε θύμα φρικιαστικής επίθεσης, ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Άνδρας της επιτέθηκε από πίσω και την κατέσφαξε με σπαθί σαμουράι.

Το σοκαριστικό βίντεο

Όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που τραβήχτηκε από τις κάμερες ασφαλείας, η 28χρονη Μπασάκ Τζενγκίζ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, δέχθηκε τη φονική επίθεση ενώ περπατούσε στο Ατακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ της Τρίτης. Δράστης της γυναικοκτονίας που έχει συγκλονίσει την Τουρκία, είναι ο 28χρονος Τζαν Γκιοκτούκ Μποζ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, ο δράστης πλησίασε από πίσω τη γυναίκα και της επιτέθηκε με το σπαθί σαμουράι καταφέροντάς της αλλεπάλληλα χτυπήματα. Η άτυχη αρχιτέκτονας έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος προσπαθώντας να αντισταθεί, αλλά ο Τζαν Γκιοκτούκ Μποζ συνέχισε τη φονική του επίθεση. Τελικά τράπηκε σε φυγή, ενώ οι περαστικοί έσπευσαν να βοηθήσουν την Μπασάκ Τζενγκίζ.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Ατακσεχίρ, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο 28χρονος δράστης συνελήφθη στο διαμέρισμά του αργότερα και κατηγορείται για προμελετημένο φόνο με σκοπό τον βασανισμό και την ένοπλη απειλή. Ο ίδιος όταν συνελήφθη παραδέχθηκε ότι είχε σκοπό να σκοτώσει γυναίκα.

Η κατάθεση του υπόπτου

Σύμφωνα με τη Milliyet, στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστή, είπε ότι ήταν θυμωμένος την ημέρα του συμβάντος, ότι το έκανε άθελά του σε μια στιγμή θυμού και ότι προτίμησε να σκοτώσει μια γυναίκα γιατί ήταν πιο εύκολο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “ήμουν πολύ αναστατωμένος. Σκέφτηκα να μαχαιρώσω μια γυναίκα. Ενώ ήμουν στο σπίτι, σχεδίαζα να σκοτώσω κάποιον. Πήρα το σπαθί στο χέρι μου και βγήκα έξω. Περίμενα κάποιον που θα μπορούσα να σκοτώσω, μια γυναίκα που δεν μπόρεσε να μου αντισταθεί”.

Ο ύποπτος δήλωσε ότι δεν γνώριζε το θύμα και ότι έφερε το σπαθί που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία στην τσάντα του. Πρόσθεσε ότι ακολούθησε το θύμα του αφού το είδε και ότι έβγαλε το σπαθί από την τσάντα του και το μαχαίρωσε 4 φορές. Όταν πήγε σπίτι του -πρόσθεσε- η θλίψη και ο θυμός του υποχώρησαν, ότι συνήθως δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και ότι έχει μετανιώσει. Η μητέρα του και δικηγόρος είπε ότι ο γιος της και πελάτης της λάμβανε θεραπεία από τα 14 χρόνια του αλλά δεν μπορούσαν να τον κάνουν να παίρνει τακτικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακά του.

σφαγήΤουρκίασαμουράιΚωνσταντινούπολη