COP26: Έχουμε συμφωνία λέει στο Reuters ο εκπρόσωπος της Κίνας
NewsroomΗ COP26 ενέκρινε σήμερα τη «συμφωνία της Γλασκώβης» με σκοπό να επιταχυνθεί η μάχη κατά της κλιματικής υπερθέρμανσης, χωρίς όμως να διασφαλίζεται ότι θα περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου ούτε να υπάρχει απάντηση στα αιτήματα βοήθειας φτωχών χωρών.
Η οριστική υιοθέτηση του κειμένου επιτεύχθηκε έπειτα από δύο εβδομάδες επίπονων διαπραγματεύσεων, με ένα χτύπημα του σφυριού του Βρετανού προέδρου της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα και έπειτα από αλλαγές της τελευταίας στιγμής που επέφεραν η Κίνα και η Ινδία στο θέμα της ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Νωρίτερα, πριν από την ανακοίνωση, ο ανώτατος απεσταλμένος της Κίνας για το κλίμα δήλωσε πως έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που διεξάγεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας.
Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Σίε Ζένουα είπε σε δημοσιογράφο του Reuters: «'Έχουμε συμφωνία». Έκανε σήμα σηκώνοντας τον αντίχειρα.
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Κανένα μέτρο ασφαλείας», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο - Εργοδότες δεν εκκένωναν εργοστάσια
- Άργος: Το κρίσιμο ερώτημα για τους πυροβολισμούς των αστυνομικών στον 20χρονο - Αναμένεται η βαλλιστική
- Τάσεις MRB: Πρωτιά της ΝΔ και άνοδος Τσίπρα - Χάνουν έδαφος ΠΑΣΟΚ και Καρυστιανού
- Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη - Ηταν πρωτοπόρα φυσιογνωμία του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος