Κόσμος|14.11.2021 14:59
Κορονοϊός – Αυστρία: Σε lockdown από τις 15 Νοεμβρίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως
NewsroomΜε τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να σπάνε καθημερινά και προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση μολύνσεων κορονοϊού, η κυβέρνηση της Αυστρίας αποφάσισε να υποβάλλει σε lockdown, από τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, όσους πολίτες της χώρας δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Αδιάντροπα χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού
Όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε το νέο μέτρο, «Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά». Η καραντίνα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αποφασίστηκε μετά από βιντεοδιάσκεψη που είχε ο Σάλενμπεργκ με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της χώρας.
Η Αυστρία καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη με το 65% περίπου του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Διαβάστε ακόμη
- Leon of Athens στο ethnos.gr: «Αγαπώ το Παγκράτι, δεν θεωρώ ότι έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του»
- Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει
- Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ παρά τη μικρή προσέλευση
- Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο