Κόσμος|18.11.2021 08:50

Alec Baldwin - Ανατροπή για το θανατηφόρο δυστύχημα: «Δεν προέβλεπε πυροβολισμό το σενάριο»

Newsroom

Αγωγή σε βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντγουιν κατέθεσε μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» κατά τη διάρκεια των οποίων η διευθύντρια φωτογραφίας Χάλινα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο - ρέπλικα, το οποίο για άγνωστο μέχρι στιγμλή λόγο είχε μέσα αληθινή σφαίρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hollywood Reporter, η υπεύθυνη σεναρίου της ταινίας Μέιμι Μίτσελ, κατέθεσε αγωγή στην οποία σημειώνει ότι το σενάριο δεν ανέφερε σε κανένα σημείο εκπυρσοκρότηση κατά τη διάρκεια της μοιραίας σκηνής.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο του Λος Άντζελες από τη Μέιμι Μίτσελ ενώ σε αυτήν κατονομάζεται τόσο Μπάλντγουιν και οι παραγωγοί της ταινίας. Η Μίτσελ καταγγέλλει βιαιοπραγία, σκόπιμη πρόκληση ψυχικής οδύνης και εσκεμμένη πρόκληση βλάβης, ανέφερε το Hollywood Reporter, επικαλούμενο ένα αντίγραφο των δικαστικών εγγράφων που έλαβε στην κατοχή του.

Η μήνυση είναι η δεύτερη που υποβάλλεται για το φονικό συμβάν. Οι αρχές της Σάντα Φε εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση και δεν έχει απαγγελθεί καμία ποινική δίωξη.

Τι προέβλεπε το σενάριο σύμφωνα με την αγωγή

Στην αγωγή υπογραμμίζεται ότι το σενάριο προέβλεπε για τη σκηνή τρεις κοντινές κινηματογραφικές λήψεις - μια από την μεριά της ματιάς του Μπόλντουιν, μια άλλη σε μια κηλίδα αίματος και μια τρίτη στο σώμα του ηθοποιού «καθώς αυτός έφτανε το χέρι του στη θήκη και έβγαλε το όπλο. Δεν υπήρχε καμία αναφορά στο σενάριο σχετικά με το όπλο που εκπυρσοκρότησε από τον κατηγορούμενο ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο», αναφέρει η αγωγή.

πυροβολισμόςΑλεκ ΜπάλντουινθάνατοςAlec Baldwinόπλο