Κόσμος|24.11.2021 11:07

Μεξικό: Νηπιαγωγείο κέρδισε σε λοταρία αλλά οι γονείς απειλούνται από συμμορία

Newsroom

Σε μια σοβαρή καταγγελία έχουν προχωρήσει κάποιοι γονείς στο νότιο Μεξικό οι οποίοι επισημαίνουν πως δέχονται απειλές από μια συμμορία, αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε 20 εκατομμύρια πέσος (περίπου 845.000 ευρώ) σε μια λαχειοφόρο το 2020.

Το νηπιαγωγείο, που μετρά 25 μαθητές, έχει αποκτήσει φήμη το τελευταίο διάστημα. Οι γονείς των παιδιών ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του ποσού.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, οι γονείς άρχισαν να δέχονται απειλές από μια συμμορία η οποία απαίτησε να τους δώσουν τα χρήματα προκειμένου να αγοράσουν όπλα για τη συμμορία. Οι οικογένειες υποστηρίζουν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν το χωριό τους για να σωθούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, τα μέλη του συλλόγου γονέων μίλησαν για μια ομάδα που λέγεται «Los Petules» και η οποία απαιτούσε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την αγορά όπλων ώστε η συμμορία να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον αντίπαλων στο δίπλα χωριό.

Οι γονείς αρνήθηκαν και αντ' αυτού ξόδεψαν μέρος των χρημάτων για τη δημιουργία μιας νέας στέγης για το νηπιαγωγείο. Οι απειλές αυξήθηκαν φέτος, με τους γονείς να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα χρήματα για έργα βελτίωσης του χωριού.

Το σχολείο έχει ενημερώσει τις τοπικές Αρχές, όμως όσο τα μέλη της συμμορίας παραμένουν ελεύθερα, οι άνθρωποι θα απειλούνται.

Μεξικόσυμμορίααπειλέςλοταρίανηπιαγωγείο