Κόσμος|29.11.2021 23:18

Μπουρλά για χάπι Pfizer: «Πιάνει» και τη μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom

Περίπου 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιικού φαρμάκου κατά του κορονοϊού θα παράξει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer έναντι 50 εκατ. που προέβλεπε νωρίτερα. Τη σχετική πρόβλεψη έκανε διευθύνων σύμβουλός της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα το Νοέμβριο, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις... χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.
Ο διευθύνων σύμβουλός της Pfizer εμφανίστηκε σίγουρος πως το Paxlovid δεν θα επηρεαστεί από τη μετάλλαξη Όμικρον. Εξήγησε πως η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα. Τα στοιχεία δείχνουν πως το χάπι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

χάπιΚορονοϊόςPFIZERΆλμπερτ Μπουρλά