Βρυξέλλες: Επεισόδια στην πορεία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό
NewsroomΕπεισόδια ξέσπασαν μετά τις 15.00 (τοπική ώρα) στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων για τον κορονοϊό και το υγειονομικό πάσο.
Σε παρακείμενο δρόμο της πλατείας Σουμάν, κοντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αστυνομία είχε στήσει κιγκλιδώματα για να ανακόψει την πορεία των διαδηλωτών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις. Οι αρχές χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία εκτόξευσαν τούβλα και άλλα αντικείμενα.
Η διαδήλωση υπό την ονομασία «Πορεία προς την ελευθερία πράξη 2» ξεκίνησε στις 13.00 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 8.000 άνθρωποι, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για 70.000 ανθρώπους. Στις 21 Νοεμβρίου, 35.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων για την προστασία από την COVID.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων