Κόσμος|07.12.2021 18:39

Δολοφονία Κασόγκι: Σύλληψη υπόπτου στη Γαλλία

Newsroom

Σύμφωνα με το BBC, ένας ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι συνελήφθη την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού.

Ο συλληφθείς, ονόματι Καλίντ Εντ Αλαταϊμπί είναι σαουδαραβικής καταγωγής και ήταν στη λίστα των 26 καταζητούμενων από την Τουρκία Σαουδαράβων, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο 33χρονος Αλαταϊμπί είναι πρώην βασιλικός φρουρός της Σαουδικής Αραβίας και ταξίδευε με το όνομά του. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο RTL τέθηκε υπό δικαστική κράτηση.

Η δολοφονία που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018. Υπήρξε εξέχων επικριτής της κυβέρνησης του Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της είχε δηλώσει ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου ήταν μία «κακόβουλη επιχείρηση» ομάδας πρακτόρων που είχε σταλεί για να τον πείσει να επιστρέψει στη χώρα. Τούρκοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι σαουδάραβες πράκτορες λειτουργούσαν κατόπιν εντολών των ανώτερων κλιμακίων της κυβέρνησής τους. Η δολοφονία Κασόγκι προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και έβλαψε την εικόνα του de facto ηγεμόνα της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

ΤουρκίαΓαλλίαύποπτοςτζαμάλ κασόγκισύλληψηδολοφονίαΣαουδική Αραβία