Κόσμος|09.12.2021 13:05

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν είναι τα αμαρτήματα της σάρκας τα πιο σοβαρά - Υπάρχουν και χειρότερα

Newsroom

Μέσα στο αεροπλάνο που ο Πάπας Φραγκίσκος βρισκόταν επιστρέφοντας από την Ελλάδα αποκάλυψε ποια δύο αμαρτήματα θεωρεί χειρότερα στη ζωή του ανθρώπου. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η λαγνεία δεν είναι ένα από αυτά. Όπως επεσήμανε ο Ποντίφικας σε ρεπόρτερ κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Ιταλία, υπάρχουν χειρότερες αμαρτίες από την εξωσυζυγική σχέση.

«Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είναι τα πιο σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο 84χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, εξηγώντας ότι η περηφάνια και το μίσος είναι χειρότερα αμαρτήματα.

Ο σχολιασμός του Πάπα για τη βαρύτητα των διαφόρων αμαρτημάτων πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απάντησή του σχετικά με την υπόθεση παραίτηση του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού Μισέλ Οπετί.

Η υπόθεση Μισέλ Οπετί

Όπως είπε ο Ποντίφικας στους δημοσιογράφους, ο λόγος που αποδέχτηκε την παραίτηση του ιερωμένου δεν ήταν επειδή εκείνος αμάρτησε, αλλά επειδή το κουτσομπολιό τον έφερε σε θέση που δεν θα μπορούσε πλέον να ηγηθεί της Αρχιεπισκοπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οπετί ζήτησε συγγνώμη μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ανάρμοστη σχέση του με μια γυναίκα. Ο 70χρονος κληρικός, που δεσμεύεται από τον κανόνα της υποχρεωτικής αγαμίας των κληρικών της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αρνείται ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την συγκεκριμένη γυναίκα, παρόλο που αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του θα μπορούσε να παρεξηγηθεί.

«Ήταν μια παραβίαση της έκτης εντολής (ου μοιχεύσεις) αλλά όχι πλήρης, αφορούσε μικρά χάδια, ένα μασάζ στην γραμματέα του, αυτή είναι η κατηγορία. Υπάρχει αμάρτημα σε αυτό αλλά όχι το χειρότερο είδος», σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον παραιτηθέντα Αρχιεπίσκοπο.

Πάπας Φραγκίσκος