Κόσμος|30.01.2019 12:39

Οι ΗΠΑ στην «κατάψυξη» - Ο Τραμπ χλευάζει (pic)

Newsroom

Μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών πλήττεται από πρωτοφανές κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου. 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας έχει προειδοποιήσει από την περασμένη Δευτέρα για αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας σε θερμοκρασίες, ειδικά στις μεσοδυτικές Πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα μέχρι το Οχάιο. Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να φτάσει έως τα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ. 

Όπως σημείωσαν οι επιστήμονες, σε πολλές περιπτώσεις θα καταγραφούν θερμοκρασίες χαμηλότερες κι από την Ανταρκτική. 

Ο Τραμπ χλευάζει την κλιματική αλλαγή 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία, με αφορμή τις πολικές θερμοκρασίες που καταγράφει το θερμόμετρο, να αναφερθεί στο «αγαπημένο» του ζήτημα, την κλιματική αλλαγή, με χλευαστική διάθεση για ακόμη μια φορά. 

Με tweet που δημοσίευσε στον λογαριασμό του προσπάθησε, κάνοντας κακό χιούμορ, να αμφισβητήσει την κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. 

«Στις όμορφες μεσοδυτικές πολιτείες οι ψυχρές θερμοκρασίες αγγίζουν τους -60 βαθμούς, οι πιο χαμηλές που έχουν καταγραφεί ποτέ. Στις επόμενες μέρες, αναμένεται να πέσουν κι άλλο. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν έξω ούτε για λίγα λεπτά. Τι στο καλό συμβαίνει με την υπερθέρμανση του πλανήτη; Σε παρακαλώ έλα πίσω γρήγορα, σε χρειαζόμαστε!», έγραψε.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κλιματική αλλαγήψύχοςΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ