Κόσμος|23.12.2021 12:55

Τουρκία: Σάλος με βίντεο που καθηγητής χτυπά άγρια μαθητή

Μαρία Ζαχαράκη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο με τον Τούρκο δάσκαλο, ο οποίος φαίνεται να χτυπά ανηλεώς μία 11χρονη μαθήτρια του σε σχολείο στο Ακσαράι της Κωνσταντινούπολης, αλλά και για το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μετά την κράτησή του.

Η Γενική Εισαγγελία του Ακσαράι άσκησε δίωξη εναντίον του δασκάλου, ζητώντας ποινή φυλάκισης έως και 1,5 χρόνο.

Ο δάσκαλος χαστούκισε και γρονθοκόπησε το 11χρονο παιδί, ενώ προσπάθησε ακόμη και να το στραγγαλίσει πιάνοντάς το από το λαιμό, όπως δείχνει η κάμερα ασφαλείας του σχολείου.

Δασκάλα που άκουσε το θόρυβο έτρεξε προς το συνάδελφό της Αλί Ριζά και έσωσε το παιδί από τη μανία του Τούρκου δασκάλου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος πήγε πρώτα την κόρη του στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, στον οποίο υπέβαλε μήνυση κατά του δασκάλου Αλί Ριζά.

Ο δάσκαλος συνελήφθη αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μετά από αυτή την απόφαση του σχολείου, χιλιάδες χρήστες στα social media αντέδρασαν στον αδίστακτο δάσκαλο με το hashtag «#AliR?zaYTutuklans?n».

H ποινή που αντιμετωπίζει είναι 1,5 χρόνος φυλάκισης. Ο εισαγγελέας ζήτησε το ανώτατο όριο της ποινής για το αδίκημα του «τραυματισμού με χρήση βίας».

ξυλοδαρμόςμαθητήςΤουρκία