Ρωσία: Διαμαρτυρία στις ουκρανικές αρχές για επίθεση με μολότοφ σε προξενείο
NewsroomΤο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου, ότι κάποιος πέταξε μια μολότοφ στο ρωσικό προξενείο στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας και ότι διαμαρτυρήθηκε επίσημα για την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».
Απαιτούν συγγνώμη από τις ουκρανικές αρχές
Στην ανακοίνωση του ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η τρομοκρατική ενέργεια» κατά του ρωσικού προξενείου στο Λβοβ (σ.σ. όπως αποκαλούν την πόλη οι Ρώσοι) υπήρξε συνέπεια της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας για την Ρωσία στην Ουκρανία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, απαιτώντας να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στο προξενείο στο Λβοβ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε έναν Ουκρανό αξιωματούχο και απαίτησε συγγνώμη από τις ουκρανικές αρχές. Η ουκρανική αστυνομία στο Λβιβ δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό».
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα