Κόσμος|02.01.2022 14:01

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου στα χνάρια του Ερντογάν - Διαβάζει ποίημα για την Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

O Εκρέμ Ιμάμογλου, στα χνάρια του Έρντογάν,  διαβάζει ποίημα για την Κωνσταντινούπολη σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter:

Κιλιτσντάρογλου για Ιμάμογλου: «Δεν είναι αντίπαλός μου»

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ρωτήθηκε αν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς συμμετέχουν στη κούρσα υποψηφιότητας με τον ίδιο, απάντησε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους.

«Εάν εκλάβουμε τη μεταξύ μας σχέση ως ανταγωνιστική, θα κάνουμε το λάθος εκεί. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Είμαι ο πρόεδρος, είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Τα καθήκοντά μου είναι διαφορετικά, τα δικά του διαφορετικά. Επομένως, ο καθένας από εμάς θέλει να είναι επιτυχημένος στον τομέα του. Αυτό απαιτεί επίσης ενότητα δύναμης και αγώνα. Όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα, τη Σμύρνη, τη Μερσίνα, την Αττάλεια, το Αϊδίνιο… Γι' αυτό μαζευόμαστε και καθορίζουμε μια κοινή πολιτική. Επομένως, κανείς δεν είναι ανταγωνιστής κανενός, όλοι προσπαθούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι η πολιτική μας. Οι άνθρωποι μπορεί να το ερμηνεύουν διαφορετικά. Αν υπάρχει κάποιος αγώνας, οι δήμαρχοι συναγωνίζονται μεταξύ τους. Κάνουμε όμορφα πράγματα. Φυσικά ο Ερντογάν δεν μπορεί να τα ανεχτεί αυτά», είπε.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕκρέμ ΙμάμογλουΚωνσταντινούπολη