Κόσμος|31.01.2019 20:04

Πώς ένας 14χρονος έφηβος ανακάλυψε το bug του Facetime στα iPhone

Newsroom

Ένα έφηβος ανακάλυψε πρώτος το σφάλμα στο λογισμικό βιντεοκλήσεων FaceTime της Apple πριν ακόμα προκληθεί αναστάτωση και γίνει viral.

Ο 14χρονος Grant Thompson προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους φίλους του για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια, όταν ξαφνικά εντόπισε ένα bug στο FaceTime του iPhone του που επέτρεπε στη συσκευή να ακούει συνομιλίες άλλων τηλεφώνων χωρίς να του έχουν δώσει πρόσβαση. «Κάναμε αρκετές κλήσεις και καταλάβαμε πως μπορούσαμε ουσιαστικά να “αναγκάσουμε” κόσμο να απαντήσει στις βιντεοκλήσεις χωρίς καν να το γνωρίσει. Όταν επιβεβαιωθήκαμε λοιπόν, το είπα στη μητέρα μου» αναφέρει στο CNNi ο Grant.

Τη Δευτέρα, η Apple απενεργοποίησε τη δυνατότητα των χρηστών να κάνουν ομαδικές κλήσεις μέσω FaceTime, αφού και άλλοι χρήστες άρχισαν να σπείρουν τον «πανικό», κοινοποιώντας βίντεο του σφάλματος στα social media.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε στο CNNi Business πως έχει εντοπίσει το σφάλμα, έχει ήδη βρει τη λύση και σύντομα θια είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση συστήματος.

Η μητέρα του 14χρονου Grant, Michele, τις εννέα μέρες που μεσολάβησαν ώσπου η Apple να ενημερωθεί για το πρόβλημα, αναφέρει πως δοκίμασε τα πάντα για να τους «τραβήξει» την προσοχή και να τους ενημερώσει. Έστειλε email και φαξ, πήρε τηλέφωνα, ενώ έκανε μέχρι και tweet με αναφορά στον διευθύνων σύμβουλο Tim Cook.

Η Michele είναι δικηγόρος και ήθελε να βεβαιωθεί πως η Apple θα διορθώσει το πρόβλημα άμεσα πριν το εκμεταλλευτούν «τα λάθος άτομα».

T

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

iPhoneβλάβηFacetimeΗΠΑ