Κόσμος|06.01.2022 09:37

Σπάνιο εύρημα στον βυθό: Φωτογράφος εντόπισε καρχαρία με μια τεράστια, παράξενη ουλή

Newsroom

Αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα ήρθε ο φωτογράφος, Jalil Najafov όταν εξερευνούσε μία από τις ακτές του Μεξικού με μερικούς φίλους. Η ομάδα του εντόπισε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να κολυμπά κοντά στο σκάφος τους, το εντυπωσιακό όμως ήταν πως το ψάρι στην μία του πλευρά είχε ένα μυστηριώδες σημάδι σαν να το είχε κάποιος δαγκώσει.

«Έμεινα πραγματικά έκπληκτος αφού δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου κάτι αντίστοιχο», περιγράφει ο ίδιος στο CNN Travel. «Επρόκειτο για ένα τεράστιο σημάδι σε ένα επίσης μεγάλο πλάσμα», συμπληρώνει.

 

Ο γεννημένος στο Αζερμπαϊτζάν φωτογράφος, σκηνοθέτης και οικολόγος, Najafov βούτηξε στα νερά, εφοδιασμένος με μια καλή κάμερα, προκειμένου να απαθανατίσει το σπάνιο εύρημα. Στη συνέχεια, στα τέλη Δεκεμβρίου, μοιράστηκε την εικόνα στον λογαριασμό του στο instagram.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, λίγο αργότερα έχασε την κάρτα μνήμης της κάμερας και πρόσφατα ανακάλυψε και πάλι το φωτογραφικό υλικό. «Δουλεύω φωτογραφίζοντας καρχαρίες εδώ και χρόνια. Έχω εμπειρία στα συγκεκριμένα πλάσματα. Γι' αυτό λέω πως είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια τόσο μεγάλη ουλή», σημειώνει.

Ο φωτογράφος ζήτησε τη γνώμη φίλων του επιστημόνων που θα μπορούσαν να δώσουν μια εξήγηση για το εύρημα. Ο επιστήμονας Dr Tristan Guttridge, ο οποίος είναι και επικεφαλής του θαλάσσιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Saving the Blue, απέρριψε τη θεωρία ότι ο καρχαρίας έχει υποστεί το δάγκωμα κατά τη διάρκεια ζευγαρώματος.

«Θα απέκλεια το ζευγάρωμα πιθανώς λόγω θέσης, καθώς η πληγή μοιάζει να έχει επουλωθεί αρκετά και παρόλο που τα σημάδια του ζευγαρώματος μπορεί να είναι άσχημα, είναι πιο επιφανειακά από αυτό», εξηγεί χαρακτηριστικά.

βυθόςειδήσεις τώρακαρχαρίαςΜεξικό