Κόσμος|07.01.2022 14:04

Τουρκία: «Μην κοιτάς την ουρά» - Βίντεο τρολάρει τις τεράστιες ουρές για ψωμί

Μαρία Ζαχαράκη

Παραφράζοντας τον τίτλο της νέας σειράς του Netflix "Don't Look Up", όπου συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να μην κοιτάζουν ψηλά για να μην δουν έναν κομήτη που πλησιάζει, έτσι και το μικρό ισλαμιστικό Κόμμα Ευδαιμονίας στην Τουρκία κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον αγγλικό τίτλο «Don't Look Que» (Μην κοιτάς την ουρά), το οποίο δείχνει πολίτες να περιμένουν στην ουρά για φτηνό ψωμί που πωλείται στα υπαίθρια κιόσκια «Halk Ekmek» του δήμου της Κωνσταντινούπολης εν μέσω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.

Το βίντεο ξεκινά με τη φράση «Το AKP παρουσιάζει» και περιλαμβάνει σχόλιο ενός πολίτη, που λέει: «Περιμένω μια ώρα στην ουρά για να αγοράσω τέσσερα καρβέλια ψωμί». Ο πολίτης λέει επίσης ότι θα ήθελε να μην ‘τους’ είχε ψηφίσει», σε μια σαφή αναφορά για το AKP.

Το βίντεο δείχνει επίσης μια δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που λέει ότι «Υπάρχει ψωμί για όσους αναζητούν δουλειά. Yπάρχει φαγητό για όσους αναζητούν ψωμί», ενώ ολοκληρώνεται με τη φράση «Εμείς θα τελειώσουμε αυτή την ταινία».

Η Τουρκία διέρχεται μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις της στην ιστορία, με το κυβερνών κόμμα να προσπαθεί να μειώσει τη σημασία της. Στόχος του κόμματος με αυτό το βίντεο, είναι να καταδείξει –όπως ισχυρίζεται- ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ αρνείται να αφουγκραστεί τα αιτήματα των πολιτών, με τον ισχυρισμό ότι «η Τουρκία ενδυναμώνεται».

φτώχειαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνοικονομική κρίσηΤουρκίαAKPειδήσεις τώρα