Κόσμος|07.01.2022 21:52

Ισπανία: Φυγάς της ιταλικής μαφίας εντοπίστηκε μέσω… Google Maps

Newsroom

Κάθε λόγο να τα βάλει με την τεχνολογία έχει δραπέτης της διαβόητης ιταλικής μαφίας, ο οποίος για σχεδόν 20 χρόνια διέφευγε των αρχών και τελικά εντοπίστηκε τυχαία και στη συνέχεια συνελήφθη χάρη στο Google Maps.

Ο 61χρονος Τζιοατσίνο Γκαμίνο εντοπίστηκε στο Γκαλαπαγκάρ, πόλη της Ισπανίας κοντά στη Μαδρίτη καθώς τον πρόδωσαν εικόνα από τη η διάσημη εφαρμογή της Google και συγκεκριμένα από τη λειτουργία Street View. Στο φωτογραφικό στιγμυότυπο απεικονιζόταν άντρας με τα χαρακτηριστικά του φυγά να συνομιλεί έξω από κατάστημα που πουλά φρούτα στην ισπανική πόλη.

Σύμφωνα με το SkyNews, η αστυνομία είχε υποψιαστεί ότι ο Γκαμίνο βρισκόταν στην Ισπανία αλλά είχε χάσει τα ίχνη του. «Η φωτογραφία μάς βοήθησε να επιβεβαιώσουμε την έρευνα που αναπτύσσαμε με παραδοσιακούς τρόπους» δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ιταλικής μονάδας κατά της μαφίας (DIA) Νικόλα Αλτιέρο, .

Ο Γκαμίνο ζούσε στην Ιβηρική χώρα έχοντας αλλάξει το όνομά του σε Μανουέλ, και παλαιότερα εργαζόταν σαν σεφ σε εστιατόριο.

Ένα προφίλ στο Facebook του κλειστού πλέον εστιατορίου αποκάλυψε μια φωτογραφία του Γκαμίνο - που αναγνωρίστηκε από μια ουλή στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού του. Στη συνέχεια εντόπισαν τα ίχνη του, τα οποία επιβεβαίωσαν μέσω Google Maps.

Η ιστορία του Γκαμίνο

Ο Γκαμίνο ήταν το αφεντικό της μαφιόζικης ομάδας Stidda (δηλ. Αστέρι) στο Αγκριτζέντο της Σικελίας. Η ομάδα ήταν αντίπαλη της γνωστής Κόζα Νόστρα.

Σε βάρος του είχε διεξαχθεί έρευνα τη δεκαετία του 1980 από τον διάσημο δικαστή κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση.

Ο Γκαμίνο κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή Ρεμπίμπια της Ρώμης το 2002 και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο. Από τότε διέφευγε της σύλληψης. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα μετά τη σύλληψή του ρώτησε τους αστυνομικούς: «Πώς με βρήκατε; Δεν έχω τηλεφωνήσει στην οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια».

Google Mapsμαφίαειδήσεις τώρασύλληψηΙσπανία