Κόσμος|08.01.2022 21:16

Καζακστάν – Μαρτυρία ομογενούς: Τζιχαντιστές δρούσαν στη χώρα και πριν τις ταραχές

Newsroom

Συγκλονίζει η μαρτυρία για το ξεκλήρισμα της πολύτεκνης οικογένειας του ομογενή παλαιστή και στα τελευταία χρόνια της ζωής του δασοκόμου, Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου, από τζιχαντιστές έξω από το Αλμάτι του Καζακστάν πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ομογενή συγγραφέα, Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, «Έσφαξαν όλη την οικογένεια γιατί δεν δέχτηκε να καλύψει ένα στρατόπεδο με Ουαχαβίτες οι οποίοι εκπαιδεύονται έξω από το Αλμάτι. Τούς ανακάλυψε και δεν συμβιβάστηκε, αποφάσισε να τούς καταγγείλει στις αρχές. Αποκεφάλισαν τον ίδιο, όλα τα μέλη της οικογένειάς του και αρκετούς ανθρώπους που συνεργάζονταν μαζί του, είχε μία μεγάλη δασοκομική μονάδα και δεν μάς επέτρεψαν καν να τους κηδεύσουμε όπως πρέπει».

Περίμεναν την ώρα τους

Ο γνωστός ομογενής σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δεν αμφιβάλλει ότι εκπαιδευμένες ομάδες τζιχαντιστών ενεπλάκησαν και στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. «Όλοι αυτοί οι πυρήνες περίμεναν την ώρα τους. Για ποιο λόγο τους συντηρούσαν, γιατί τούς εκπαίδευαν, προφανώς ήρθε η στιγμή που έπρεπε να τους χρησιμοποιήσουν. Γι’ αυτό και τούς έδωσαν την πόλη ως θήραμα, ως πληρωμή, τούς την έδωσαν να την καταληστεύσουν, ώστε να μην χρειαστεί να τούς πληρώσουν με δικά τους χρήματα, των ανθρώπων και των επιχειρηματιών», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Open.

Ένας ακόμη ομογενής στο Καζακστάν έπεσε πρόσφατα θύμα του Ισλαμικού κράτους, όταν η κόρη του βρέθηκε στρατολογημένη στο Πανεπιστήμιο της Αλμάτι από ισλαμιστές, που προόριζαν να τη στείλουν στη Συρία.

τζιχαντιστήςΈλληνες ομογενείςταραχέςειδήσεις τώραΚαζακστάν