Οι κυνηγοί μελιού στο Νεπάλ διακινδυνεύουν τη ζωή τους
NewsroomΨηλά στα βουνά του Νεπάλ, ομάδες ανδρών διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να συλλέξουν το περιζήτητο άγριο μέλι από κυψέλες σε βράχους.
Κάνοντας πεζοπορία για ώρες μέσα στα απόκρημνα βουνά, μια ομάδα με επικεφαλής τον έμπειρο κυνηγό μελιού Devi Bahadur Napali μετέφερε τρόφιμα, σχοινιά μπαμπού, αιχμηρά μπαστούνια και άλλα εργαλεία που απαιτούνται για τη συγκομιδή του μελιού.
Ο φωτογράφος του Associated Press, Niranjan Shrestha τους ακολουθεί στην επικίνδυνη διαδρομή τους την ώρα που το οποιοδήποτε λάθος θα μπορούσε να σημαίνει πτώση από ύψος δεκάδων μέτρων και βέβαιο θάνατο για τους κυνηγούς, οι οποίοι πρέπει να προσέχουν κάθε βήμα τους στα απότομα και στενά ανοίγματα του βουνού.
Πριν ξεκινήσουν να σκαρφαλώνουν έναν ακόμα απότομο βράχο ψηλά πάνω από τον ποταμό Tama Koshi, ο Napali υπενθυμίζει στην ομάδα να διασφαλίσει ότι είχαν αρκετή τροφή, νερό και τοπικό αλκοόλ.
Στοιβάζοντας γρασίδι και κορμούς , ανάβουν φωτιά για να καπνίσει και να διώξουν τις μέλισσες από τις κυψέλες τους.
Χιλιάδες μέλισσες αιωρούνταν πάνω από τα πρόσωπα των ανδρών, τα οποία προστατεύονταν από δίχτυα.
Τα χέρια του Napali είχαν πρηστεί άσχημα. Τον είχαν τσιμπήσει στα χέρια, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματός του. Πίνει το αλκοολούχο ποτό, όπως είπε, για να κάνει τον πόνο υποφερτό.
Την ημέρα αυτή, η ομάδα κατάφερε να συλλέξει περίπου 34 λίτρα (9 γαλόνια) μέλι από την αποικία του βράχου. Θα μπορέσουν να το πουλήσουν σε μια αγορά για 25 δολάρια το λίτρο.
- Πλημμύρα στη Βάρη: Έψαχνε 4 ώρες τη σύζυγό του και τη βρήκε... πάνω σε δέντρο!
- Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: Προτιμώ να αλλάξει η έδρα - Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη Λάρισα
- Πνιγμός στο Άστρος Κυνουρίας: Ο 53χρονος πριν χάσει τη ζωή του έσωσε παιδί που πάλευε με τα κύματα
- Αποκάλυψη Bloomberg: Ο Τραμπ θέλει «λευκή επιταγή» για στρατιωτική παρουσία - Αυτό είναι το σχέδιο του