Κόσμος|09.01.2022 21:29

Μάικλ Λανγκ: Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο συνδημιουργός του Γούντστοκ

Newsroom

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Μάικλ Λανγκ, συνδημιουργός του θρυλικού φεστιβάλ του Γούντστοκ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε στο CNN φίλος της οικογένειας, ο ίδιος κατέληξε στο νοσοκομείο Sloan Kettering, όπου νοσηλευόταν, στη Νέα Υόρκη. Έπασχε από λέμφωμα μη – Χότζκιν. Ο Λανγκ άφησε πίσω του την σύζυγό του, Ταμάρα, τους γιους του, Χάρι και Λάζλο, και τις κόρες του, Λάρι Αν, Σάλα και Μόλι.

Το θρυλικό φεστιβάλ

Το 1969 ο Λανγκ, σε ηλικία 24 ετών, διοργάνωσε το φεστιβάλ του Γούντστοκ, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης μαζί με τους Άρτι Κόρνφελντ, Τζον Ρόμπερτς και Τζόελ Ρόουζενμαν. Η παρέα κατάφερε να διοργανώσει «τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής», από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου εκείνου του καλοκαιριού που ο πόλεμος του Βιετνάμ μαινόταν και η οργή πολλών νέων Αμερικανών ξεχείλιζε.

Παραβλέποντας την ακραία κυκλοφοριακή συμφόρηση, τις καταρρακτώδεις βροχές, τις ελλείψεις σε τρόφιμα και τις κατακλυσμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, περίπου 400.000 άνθρωποι βρέθηκαν εκείνο το Σαββατοκύριακο στο Μπέθελ για να παρακολουθήσουν πάνω από 30 εμφανίσεις στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, που στήθηκε σε έναν λόφο ιδιοκτησίας του αγρότη Μαξ Γιασγκούρ. Jimi Hendrix, Carlos Santana, The Who και Jefferson Airplane ήταν μερικά μόνο από τα εμβληματικά ονόματα των 60’s που εμφανίστηκαν. «Από την αρχή, πίστευα ότι αν κάναμε τη δουλειά μας σωστά και από καρδιάς, προετοιμάζαμε το έδαφος και δίναμε τον σωστό τόνο, οι άνθρωποι θα αποκάλυπταν τον ανώτερο εαυτό τους και θα δημιουργούσαν κάτι εκπληκτικό», έγραφε σχετικά με την οργάνωση του Γούντστοκ στην αυτοβιογραφία του ο Λανγκ.

ειδήσεις τώραθάνατοςφεστιβάλΓούντστοκ