Κόσμος|10.01.2022 12:23

Παραγουάη: Κατασχέθηκε σχεδόν 1 τόνος κοκαΐνη με προορισμό την Ευρώπη - Διακινητής γιος πολιτικού

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay
Twitter: SENAD Paraguay

Σε κατάσχεση σχεδόν ενός τόνου κοκαΐνης προχώρησαν την Κυριακή οι αστυνομικές αρχές της Παραγουάης με το γεγονός να παίρνει πολιτικές διαστάσει καθώς ο εγκέφαλος της διακίνησης φέρεται να είναι γιος του πολύ γνωστού πρώην βουλευτή της χώρας, Έλβις Βαλμπουένα. Ο πολιτικός είναι γνωστός καθώς στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας. Ο φερόμενος ως διακινητής συνελήφθη.

Μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Secretaria Nacional Antidrogas, SENAD) διεξήγαγαν έξι ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρεις πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα, την Ασουνσιόν για την κατάσχεση της ποσότητας αυτής κοκαΐνης πολύ υψηλής καθαρότητας.

Ο «Ρίκι» Βαλμπουένα «διηύθυνε και συντόνισε την αγορά και την πώληση της κοκαΐνης, που ερχόταν από την πόλη Εουσέμπιο Αγιάλα, 90 χιλιόμετρα από την Ασουνσιόν, μεταφέρθηκε «μέσω των ποταμών Παραγουάη-Παρανά» και είχε «τελικό προορισμό την Ευρώπη», εξήγησε εκπρόσωπος της SENAD, ο Φρανσίσκο Αγιάλα.

Σε εγκατάσταση που απείχε 200 μέτρα από την κατοικία του Βαλμπουένα βρέθηκαν 947 κιλά κοκαΐνης έτοιμα να μεταφερθούν διά θαλάσσης προς λιμάνια του εξωτερικού και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Η κοκαΐνη είχε παραχθεί «σε Βολιβία, Περού και Κολομβία» και είχε προορισμό αγοραστές «στην Ευρώπη», τόνισε ο Αγιάλα.

ειδήσεις τώρασύλληψηΠαραγουάηκοκαΐνη