Κόσμος|11.01.2022 20:58

Σοκ προκαλεί αυτοκτονία φοιτητή ιατρικής στην Τουρκία λόγω πιέσεων – Ανήρτησε βίντεο πριν βάλει τέλος στη ζωή του

Μαρία Ζαχαράκη

Σοκ έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινωνία η αυτοκτονία του 20χρονου, Ενές Καρά, δευτεροετούς φοιτητή στην Ιατρική Σχολή, λόγω οικογενειακής και θρησκευτικής καταπίεσης.

Ο 20χρονος αυτόχειρας λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του εξήγησε τους λόγους της πράξης του σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχασα τη χαρά της ζωής» αναφέρει ο Ενές Καρά, ενώ κάνει λόγο για έντονες πιέσεις που υφίστατο από την οικογένειά του, αλλά και από τη θρησκευτική οργάνωση στην οποία ανήκε η φοιτητική εστία που διέμενε. Ο Ενές Καρά αναφέρει επίσης ότι υφίστατο mobbying στη σχολή, ενώ βίωνε ασφυκτικό άγχος για το μέλλον του.

Το τραγικό γεγονός έγινε αντικείμενο έντονης πολιτικής πολεμικής, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν την έλλειψη προοπτικής και ελπίδας της σημερινής νεολαίας στην Τουρκία.

Φοιτητές προέβησαν ακόμη και σε διαδηλώσεις ζητώντας να κλείσουν όλες οι φοιτητικές εστίες που ανήκουν σε θρησκευτικές οργανώσεις στην Τουρκία, ενώ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, απέρριψε ως «ανήθικους» τους ισχυρισμούς περί άσκησης πιέσεων εκ μέρους θρησκευτικών οργανώσεων σε νέους ανθρώπους.

«Είναι απαράδεκτο και ανήθικο κάποιοι να καλλιεργούν μνησικακίες και ιδεολογικές διακρίσεις εξαιτίας του θανάτου ενός νέου ανθρώπου», δήλωσε.

αυτοκτονίαmobbingφοιτητέςειδήσεις τώραΤουρκία