Κόσμος|20.01.2022 07:27

Νόβακ Τζόκοβιτς: Εξαγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία για τον κορονοϊό

Newsroom

Το 80% της εταιρείας βιοτεχνολογίας «QuantBioRes» αγόρασε ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας κατά του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας QuantBioRes, Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο Σέρβος τενίστας, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων εξαιτίας της αποτυχημένης προσπάθειας του να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να εμβολιαστεί, κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει να αναπτύξει μια θεραπεία για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, η απόκτηση του 80% των μετοχών από τον Τζόκοβιτς έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό.

Όπως τονίζει, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο, ενώ οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας θα ξεκινήσουν στην Μεγάλη Βρετανία το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία είχε περίπου δώδεκα ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το μητρώο εταιρειών της Δανίας, ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του Γελένα κατέχουν το 40,8% και το 39,2% της εταιρείας, αντίστοιχα.

Κορονοϊόςειδήσεις τώραεξαγοράΤένιςΝόβακ Τζόκοβιτς