Βραζιλία: Άνετο προβάδισμα του Αριστερού Λούλα στις δημοσκοπήσεις – Ενδέχεται να κερδίσει από τον πρώτο γύρο
NewsroomΟ αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται μπροστά από τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, τον ακροδεξιό νυν πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, και ενδέχεται να κερδίσει ήδη από τον πρώτο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Βραζιλία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Λούλα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι 28% για τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά χθες Πέμπτη. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα ο Λούλα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρου το 30%.
Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο, αν συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων.
Ούτε ο Λούλα ούτε ο Μπολσονάρου δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.
Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρου με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.
- Σφραγίστηκε το σπίτι όπου πέθανε ο 17χρονος στην Κίμωλο - Οι έρευνες για την ηλεκτροπληξία και οι πρώτες εκτιμήσεις
- Τι ψάχνει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας μετά το υπόμνημα του πιλότου για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο
- Ολική έκλειψη ηλίου: Δείτε live το μοναδικό φαινόμενο - Πού και τι ώρα θα είναι ορατή στην Ελλάδα
- Ποιοι είναι οι ναζί στρατιώτες που αναδύθηκαν από τα βάθη του Δούναβη - «Τώρα ξεκινά ένα παζλ»