Κορονοϊός - ΠΟΥ: «Επικίνδυνη» η εκτίμηση ότι ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας
NewsroomΟ επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κάποιος την εκτίμηση ότι η υψηλής μεταδοτικότητας Ομικρον είναι η τελευταία παραλλαγή που θα εμφανισθεί και ότι ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ωστόσο, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πρόσθεσε ότι είναι πιθανή η έξοδος φέτος από την οξεία φάση της πανδημίας, κατά την οποία η Covid-19 συνιστά έκτακτη κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων, εάν χρησιμοποιηθούν στρατηγικές και εργαλεία όπως τα εμβόλια και τα τεστ κατά συνολικό τρόπο.
Στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο γενικός διευθυντής του δήλωσε ότι η Ομικρον εντοπίσθηκε πριν από εννέα εβδομάδες και έχουν καταγραφεί 80 εκατομμύρια κρούσματα στον Οργανισμό, περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί στο σύνολο του 2020. «Οι συνθήκες είναι ιδεώδεις για την εμφάνιση νέων παραλλαγών», προειδοποίησε.
- Ομαδικός βιασμός στο Κορνέλ: Τα ντοκουμέντα που «καίνε» τις Αρχές - Είχε καταγγείλει εξαρχής έλλειψη συναίνεσης η φοιτήτρια
- Δίκη για τα Τέμπη: «Βρέθηκα σε μια ζώνη πολέμου» - Ραγίζουν καρδιές οι καταθέσεις των συγγενών
- Συναγερμός από την MI5 για κινεζική κατασκοπεία στα βρετανικά πανεπιστήμια: Στο στόχαστρο Κέιμπριτζ και AI
- Αδιανόητο ιατρικό σφάλμα στο Οχάιο: Της ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι και αναγκάστηκαν να της κόψουν και το άλλο