Κόσμος|24.01.2022 17:10

Tουρκία: Παρέλυσε η Κωνσταντινούπολη από την πυκνή χιονόπτωση - Σταμάτησαν όλες οι πτήσεις

Μαρία Ζαχαράκη

Καλυμμένη στα λευκά είναι ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της Τουρκίας. Κλειστοί είναι οι περισσότεροι δρόμοι, ακινητοποιημένα για ώρες είναι τα αυτοκίνητα, ενώ διακοπές έχουν γίνει και στη συγκοινωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η χιονοθύελλα θα ενταθεί μετά τις 17:00 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει κλείσει το αεροδρόμιο. Όλες οι πτήσεις έχουν σταματήσει.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι θα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα θα κλείσουν απόψε στις 19.30, γιατί μετά αναμένεται ακόμη πιο πυκνή χιονόπτωση. Κανονικά κλείνουν στις 10. O περιφερειακός Κωνσταντινούπολης Ε5, ο μεγαλύτερος δρόμος της Πόλης, έκλεισε.

Τα φορτηγά από την ανατολική Θράκη δεν μπορούν να μπουν στην Κων/πολη, ενώ ο Εκρέμ Ιμάμογλου πραγματοποίησε επιθεώρηση των δρόμων που έχουν κλείσει από το χιόνι. Την ίδια ώρα συνέστησε στους πολίτες να μην βγαίνουν αν δεν είναι ανάγκη και να είναι προσεκτικοί.

Δύο φορτηγά στο Άρτβιν παρέκκλιναν και αφού βγήκαν εκτός δρόμου, έπεσαν σε χαράδρα. Την ίδια ώρα, ένας γιατρός προειδοποίησε πως αν οι οδηγοί μείνουν πολλές ώρες έξω ή μέσα στα αυτοκίνητα, θα πάθουν υποθερμία.

Τουρκίαειδήσεις τώραχιόνιαΚωνσταντινούποληκακοκαιρία