Κόσμος|02.02.2019 16:01

Βενεζουέλα: Εν ενεργεία στρατηγός της Αεροπορίας καλεί σε αποστασία

Newsroom

Ενώ η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη στη Βενεζουέλα, ένας εν ενεργεία στρατηγός της Αεροπορίας καλεί ανοιχτά σε αποστασία. Αναγνωρίζει ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό που έχει ήδη... αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος και εγκαταλείπει τον Μαδούρο. Έτσι, είναι ο πρώτος εν ενεργεία στρατηγός που παίρνει το μέρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση, έπειτα από αυτό, τον κατηγορεί για προδοσία.

Ο Φρανσίσκο Εστεπάν Γιανέζ Ροντρίγκεθ, λοιπόν, σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter, αίρει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας.

Στο βίντεο, ο στρατηγός καλεί και άλλους στρατιωτικούς σε αποστασία.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην Βενεζουέλα μοιάζει πιο έκρυθμη από ποτέ. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη χώρα θα κατέβουν στους δρόμους εναντίον τού Νικολάς Μαδούρο.

Οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να συντηρήσουν την πίεση αφού η Ουάσιγκτον αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο και επέβαλε κυρώσεις που είναι πιθανό να εξασθενήσουν περαιτέρω την πετρελαϊκή βιομηχανία αυτής της χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.

Αντίστοιχα, ο Μαδούρο θα πραγματοποιούσε και εκείνος το Σάββατο συγκέντρωση για να τιμήσει την 20ή επέτειο της πρώτης ορκωμοσίας ως προέδρου, το 1999, του εκλιπόντος σοσιαλιστή ηγέτη Ούγκο Τσάβες.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Βενεζουέλαστρατηγός